Hlavní obsah

Vzdejte se poslaneckého mandátu, slyšel Grebeníček na rokování KSČM

Novinky, jov

Jihomoravští komunisté v úterý v Brně hodnotili výsledek předčasných voleb do Sněmovny. Instruktor Ústředního výboru KSČM Vladimír Sácký na rokování sdělil bývalému šéfovi strany a nově zvolenému poslanci Miroslavu Grebeníčkovi, aby zvážil možnost, že by přepustil mandát v dolní komoře někomu mladšímu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Miroslav Grebeníček.

Článek

„Uvedl jsem, že by bylo vhodné, aby se zamyslel nad tím, zda přepustit mandát někomu mladšímu,“ řekl ve středu Novinkám Sácký.

Grebeníček se poslaneckého křesla nevzdá, uvedl ale, že už nehodlá kandidovat. „Slíbil, že už příště kandidovat nebude,“ sdělil Sácký.

Předseda jihomoravských komunistů Miroslav Vlašín nepovažuje Sáckého slova za diplomatická. „Dával to v úvahu. Výsledek voleb ale byl jasně dán. Pan Grebeníček měl širokou podporu v celém kraji, byl druhý v preferenčních hlasech,“ uvedl Vlašín. Podle něj Sácký dával k úvaze, aby se Grebeníček vzdal mandátu třeba za rok nebo za dva.

Související téma

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Miroslav Grebeníček

Instruktor ÚV KSČM, kterým Sácký je, má na starosti koordinaci okresních stranických organizací a poslanců v daném regionu, v tomto případě na jižní Moravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám