Hlavní obsah

Zemanův stav se lepší, zkouší chodit o berlích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana, který se zotavuje po úrazu kolene se podle ministra zdravotnictví Martina Holcáta, jenž je zároveň šéfem konzilia, zlepšuje. Zeman podle něj již zkouší chodit o berlích, nicméně i v příštích týdnech bude odkázán především na vozík.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Prezident minulý týden v noci z úterý na středu doma upadl a poranil si koleno. Dostala se mu do něj krev, takže ve čtvrtek odjel do nemocnice, kde zůstal do pátku. Nyní je již podle Holcáta Zemanův stav lepší. Snaží se cvičit svaly okolo kolene a zkouší chodit o berlích, uvedl ministr.

Mrtvici i alkohol Holcát vyloučil

Holcát už dříve vyloučil, že by za úrazem mohl stát alkohol nebo mrtvice, jak spekulovala některá média. Kvůli zranění prezident ještě několik týdnů nebude moci chodit bez problémů a zůstane na vozíku. Jen výjimečně se bude moci pohybovat s berlemi.

Nesmí nyní cestovat, takže jej 19. listopadu na jednání ve Štrasburku zastoupí premiér v demisi Jiří Rusnok. Zrušena byla také plánovaná návštěva Olomouckého kraje. Prosincové cesty do Rumunska a Srbska se zatím dál připravují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám