Hlavní obsah

Komárek: ČSSD je dvouhlavá saň, jejíž hlavy se okusují

– Praha • Aktualizováno
Novinky, val

Nově zvolený poslanec za hnutí ANO Martin Komárek uvedl v nedělní Partii na FTV Prima, že ČSSD, vítězná strana voleb, s níž mají vyjednávat o koalici, není příliš předvídatelná. Kvůli vnitřním sporům sociálních demokratů mezi příznivci Bohuslava Sobotky a Michala Haška přirovnal Komárek stranu k dvouhlavé sani.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Komárek (v bílé košili) na tiskové konferenci ANO.

Článek

„Pro mě je to teď tak trošku dvouhlavá saň, přičemž ty dvě hlavy se okusují,“ komentoval Komárek situaci v ČSSD.

Mezi sociálními demokraty po volbách vypuknul spor mezi příznivci předsedy Bohuslava Sobotky a prvního místopředsedy Michala Haška. Ti dokonce Sobotku vyzvali k rezignaci. Za jeho zády se také někteří z nich krátce po volbách sešli na utajované schůzce v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem.

Nejsou předvídatelní

„Můžou být důvěryhodní, ale předvídatelní teď nejsou,“ dodal Komárek na adresu sociálních demokratů, kteří se podle něj v současnosti potácejí ve velkých problémech.

Jeho konkurent v debatě Milan Štěch (ČSSD) argumentoval tím, že „je to o ambicích některých lidí“. To se podle něj projevilo například i tím, že se někteří členové ČSSD zúčastnili zmíněné schůzky s prezidentem. „Člověk nemůže ručit za ty, kteří selžou,“ dodal.

Komárek potvrdil, že ANO bude vyjednávat s předsedou ČSSD, kterým je Sobotka. „Se vzbouřenci se nevyjednává,” poznamenal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám