Hlavní obsah

Chlapec zameškal ve škole téměř 900 hodin

Chlapec z Prostějovska zameškal v uplynulém školním roce celkem 894 vyučovacích hodin a podle policistů do školy vůbec nenastoupil. Jeho bratr má za stejnou dobu 170 neomluvených hodin. Policisté už kvůli tomu obvinili oba rodiče dětí, kterým teď hrozí dva roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Rodiče chlapců, 46letý muž a 40letá žena, podle policejní mluvčí Ireny Urbánkové neposílali nezletilé chlapce řádně do školy a nezabezpečovali jejich povinnou školní docházku, kvůli čemuž byli obviněni z ohrožování výchovy dítěte.

„První z chlapců do školy vůbec nenastoupil, jedná se o vysoké číslo zameškaných hodin, které jsme v regionu ještě neměli,“ podotkla mluvčí.

Podobným případem se zabývali na konci června olomoučtí policisté. Tam zameškala ve školním roce dívka jedné ze základních škol v Olomouci 778 hodin. Policisté v tomto případě podezírali její matku, která údajně dceři její vyhýbání se škole kryla omluvenkami.

Zameškané hodiny a s tím i postihy rodičů řeší policisté po celé zemi. Podobný případ řešili například v dubnu také policisté v Dačicích na Jindřichohradecku, kde nezletilý chlapec zameškal za rok a půl na základní škole 528 hodin. V červnu média také zveřejnila případ, kdy podle policie dívka z Českokrumlovska zameškala přes 800 hodin. I tam hrozí jejím rodičům postih.

Reklama

Výběr článků

Načítám