Hlavní obsah

Každý si má zamést před vlastním prahem, vzkázal Sobotka účastníkům schůzky se Zemanem

Právo, ada, nig

Přestože se účastníci sobotní schůzky s prezidentem v Lánech k jejímu konání přiznali, předseda ČSSD Bohuslav Sobotka je nehodlá vyzývat k odchodu z funkcí. „Nebudu nikoho k ničemu vyzývat, každý by si měl zamést před vlastním prahem,“ prohlásil.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Je možné, že je k tomu ale vyzvou jiní členové vedení strany, kteří stojí za Sobotkou, naznačil to již šéf Senátu Milan Štěch.

Sobotka se domnívá, že vzhledem k tomu, že se schůzka odehrála až po vyhlášení výsledků voleb, bylo by korektní, kdyby byl na tuto schůzku pozván i on. „To, že se schůzka odehrála za mými zády a bez mého vědomí, i to, že byla následně zapírána na jednání předsednictva soc. dem. i na Poslaneckém klubu, staví kolegy do špatného světla.”

Navzdory tomu nechce odvolávat z vedení Poslaneckého klubu Jeronýma Tejce. „Nebudu zasahovat do autonomie Poslaneckého klubu, bude na rozhodnutí poslanců, koho si zvolí. Respektuji, že předsedou byl zvolen Jeroným Tejc.”

Situace se musí uklidnit

Podle Sobotky je nyní nutné, aby se situace ve straně uklidnila. „V soc. dem. musí skončit schizofrenie, není možné, aby soc. dem. měla dvě hlavy.”

Související témata

Foto: Michaela Říhová, Právo

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Foto: Petr Horník, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD.

Sobotka je přesvědčen, že po jednání ÚVV bude jasné, kdo sociální demokracii povede. Jasněji by mohlo být už ve čtvrtek po jednání stranického grémia, Sobotka je přesvědčen, že jelikož jde o významné představitele ČSSD, celou stranu situace poškozuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám