Hlavní obsah

Pevně věřím ve vítězství ČSSD, řekl Sobotka

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka a možný premiér pevně věří ve vítězství své strany v předčasných volbách do Sněmovny. Stabilní vládu chce sestavit do konce roku. Za neúspěch by Sobotka považoval, kdyby ČSSD skončila opět v opozici.

Sobotka: Doufám, že do konce roku sestavíme vláduVideo: Novinky

 
Článek

„Pevně věřím, že sociální demokracie vyhraje,“ prohlásil Sobotka na první tiskové konferenci, kterou uspořádal krátce po uzavření volebních místností. Lídr ČSSD má v plánu sestavit silnou vládu do konce roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka odpovídá na dotazy novinářů po jeho příjezdu 26. října 2013 do volebního štábu strany.

Sobotka by rád získal ve volbách jednu třetinu hlasů, považoval by to za silný mandát. Kabinet chce šéf ČSSD orientovat levicově nebo levostředově. Už před volbami hovořil o variantě menšinové vlády sociální demokracie s podporou komunistů. Spolupráci s ODS a TOP 09 si ČSSD zakázala.

Pokud jde o hnutí ANO 2011 podnikatele Andreje Babiše, podle Sobotky není čitelné. Absolutní ne ale nezaznělo. „Hnutí ANO nepovažuji za příliš čitelné, ale uvidíme, jakého dosáhne výsledku a zda se za několik měsíců nerozpadne,“ řekl šéf sociální demokracie.

Reklama

Výběr článků

Načítám