Hlavní obsah

Volební štáb má Úsvit hned u Strakovky

Právo, trj
Praha

Šéf hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura ještě v pátek tvrdil, že jeho lidé při úspěchu ve volbách do vlády nepůjdou, jen podpoří strany, které se zavážou prosadit zákon o obecném referendu. Volby v sobotu ani neskončily a vládní sídlo, Strakova akademie na Malé Straně, je obklopena auty s logem Úsvitu. A to alespoň ze strany, na níž akademie sousedí s Občanskou plovárnou.

Foto: Petr Janiš, Právo

Dodávka hnutí Úsvit už parkuje u Strakovy akademie.

Článek

Tak blízko Úřadu vlády Okamura umístil svůj volební štáb. Občanská plovárna se pyšní především thajskou kuchyní, taková jídla se však nepodávají. Z krajů přijeli někteří kandidáti Úsvitu, mezi novináře se však zatím nevmísili. Okamura má dorazit okolo 16. hodiny.

Foto: Petr Janiš, Právo

Občanská plovárna poblíž Úřadu vlády je vyhlášená thajskou kuchyní, ta se ale dnes nepodává.

Okamura si ještě v pátek stěžoval na to, že všechny volební materiály pošta nedoručila na všechna místa určení včas. Mohlo to znít jako alibi pro případ, že se strana do Sněmovny nedostane. Okamura řekl, že skvělý úspěch by pro něj byl zisk přes pět procent hlasů.

Po prosazení obecného referenda v parlamentu by chtěl začít sbírat podpisy např. pod petici za odvolatelnost politiků. Mnozí mu však vyčítají, že jeho program je populistický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám