Hlavní obsah

ANO čeká na výsledky, večer oslaví diskotékou s Marešem

Právo, Jan Rovenský
Praha

Únava, nervozita, tiché očekávání – tak by se dala v sobotu před vyhlášením volebních výsledků popsat atmosféra ve štábu hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše. Černý kůň voleb se těší velkému zájmu médií, do ústředí se sjelo 150 novinářů. Ať už ale výsledky dopadnou jakkoli, od osmi večer je naplánována diskotéka, kterou bude moderovat Leoš Mareš.

Foto: Petr Hloušek, Právo

U Babiše čekají na 500 hostů.

Článek

Lídr hnutí Babiš působil v sobotu unaveně, o voliče bojoval ještě v pátek večer do osmi, kdy v Praze ve stanici metra Florenc rozdával koblihy. „Jsem utahaný, neumím pořádně spát. Ale hlavně, že celou kampaň máme za sebou a že už nemusím vysvětlovat, co to je druhý penzijní pilíř,“ řekl novinářům.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V Centru pohybové medicíny na Chodově očekávali v sobotu 26. října 2013 lídři hnutí ANO výsledky mimořádných voleb do Poslanecké sněmovny

Podle svých slov se obává, zda lidé k urnám přijdou v dostatečném počtu. „Svítí slunce, lidé v sobotu nechodí tolik jako v pátek,“ podotkl. Kolik může ANO získat, však tipovat nechtěl, za neúspěch by považoval, kdyby se jeho zástupci nedostali do Sněmovny.

Přesto doufá v úspěch ANO. „Je to přesně dva roky, co jsme založili hnutí Akci nespokojených občanů (ANO),“ upozornil.

Přes 30 procent to nebude, vtipkuje Zlatuška

Ostatní kandidáti si na rozdíl od Babiše tipovat výsledek ANO troufli. „Když získáme nad deset procent, tak to budu považovat za úspěch,“ uvedl člen předsednictva a lídr olomoucké kandidátky Jaroslav Faltýnek.

Místopředsedkyně Věra Jourová očekává ještě lepší výsledek. „Panuje dobrá nálada, hádala bych, že ANO získá 12 až 15 procent, ale necháme se překvapit,“ uvedla.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Stropnický z hnutí ANO.

Trojka na pražské kandidátce Jiří Zlatuška o výsledku žertoval: „Nebude to víc než třicet procent, ale vždy jsem byl tak trochu pesimista. Každopádně věřím občanům, že rozhodnou dobře.

Velký zájem médií

Partaj, která se v průzkumech umisťovala na předních místech, přilákala obrovský zájem médií, do ústředí v Centru pohybové medicíny na pražském Chodově vedle sídla Babišova Agrofertu se sjelo na 150 novinářů a padesátka médií, mezi nimi i televizní štáby ze Slovenska, Německa a Francie.

„Celkem tu bude asi pět set lidí, přijdou všichni lídři kandidátek, hosté i sponzoři,“ uvedla mluvčí ANO Radka Burketová.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Foto: archiv, Právo

Ano, politické hnutí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám