Hlavní obsah

Zemanovci sledují volby v hospodě, je s nimi i papírový Schwarzenberg

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výsledky voleb sledují představitelé SPOZ ve svém pražském sídle v Loretánské ulici na Hradčanech. Dorazili už lídr strany Zdeněk Štengl, místopředseda Vladimír Kruliš, pražský lídr Zdeněk Žák, ministr práce František Koníček a prezidentský kancléř Vratislav Mynář.

Foto: Jiří Mach, Právo

Raut u zemanovců

Článek

Mynář, který je také lídrem ve Zlínském kraji, volby vidí pozitivně. Na otázku, zda do štábu dorazí i prezident, odpověděl, že to bude překvapení.

Pod dohledem Schwarzenberga

V restauraci A divadlo, kterou zemanovci rezervovali pro hosty, vykukuje zpoza květináče pankáč Karel Schwarzenberg a sleduje novináře, kameramany, zvukaře a ostatní členy zpravodajských štábů živící se na štědrém rautu.

Foto: Jiří Mach, Právo

Vratislav Mynář v obklíčení novinářů před sídlem SPOZ

Restaurace se nachází přímo pod sídlem prezidenta Miloše Zemana. Obrázek s heslem Karel for president v ní zůstal od prezidentské volební kampaně, kdy spolu ve finále poměřovali síly právě Zeman a Schwarzenberg.

Zatím ale prý nikdo nic nenamítal. „Ten obrázek by tam byl, i kdyby to někomu vadilo. Ale nikdo si nestěžoval,“ řekl Právu jeden z členů personálu.

Foto: Jiří Mach, Právo

Karel for president v A divadlu pokračuje

Novináři za dveřmi

Obdobně, jako si zemanovci nenechali nahlížet do financování své volební kampaně, tak ani na sledování výsledků kampaně si nepřipouští veřejnost příliš k tělu.

Všichni členové a příznivci se semknou v kancelářích nad restaurací a s veřejností se o své zážitky a stanoviska podělí jen prostřednictvím tiskových konferencí. Vchod do volebního štábu kontrolují členové ochranky.

Reklama

Výběr článků

Načítám