Hlavní obsah

Vyrovnali jsme se s minulostí, znělo z ODS

Právo, Jan Martinek

Vtipem „Může být ještě něco horšího než Věci veřejné? ANO“ rozesmála lídryně ODS Miroslava Němcová své příznivce, kteří ji přišli podpořit na poslední předvolební tiskovou konferenci ODS v pražské kavárně Louvre. Němcová tam také křtila svou knížku O životě, ve které odpovídá na otázky psychiatra a pedagoga Cyrila Höschla.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslední tisková konference ODS před volbami. Na snímku lídryně kandidátky Miroslava Němcová a dvojka v Praze Bohuslav Svoboda.

Článek

Ten ji přišel na křest podpořit, stejně jako herci Ondřej Pavelka, Eva Salzmannová, Veronika Jeníková a Michal Pavlata.

„Jedu s divadlem do Ruska a budu volit paní Němcovou proto, že se nechci z Ruska vrátit do Ruska,“ řekl na konferenci Pavelka. Pavlata zase varoval před „vládou domovních důvěrníků“, která podle něj znovu hrozí. Salzmannová řekla, že si kvůli volbám vyřídila voličský průkaz, aby mohla Miroslavu Němcovou volit v Praze.

Na konferenci vystoupil i šéf pražské ODS a dvojka na kandidátce Bohuslav Svoboda. Uvedl, že ODS je jedinou stranou, která se vyrovnala s minulostí. „Jména Rittig, Hrdlička, Oulický, Novák, Janoušek jsou už minulostí. Jména Němcová, Černochová, Kohoutová, Novotný jsou budoucností ODS,“ řekl Svoboda.

Pověřený předseda ODS Martin Kuba se konference nezúčastnil.

Leták od Hrdličky?

Právě některé bývalé zákulisní hráče obviňují členové ODS z autorství letáku, který dostaly poštou domácnosti před několika dny. "Vykroužkujte hrobaře ODS,“ stojí na něm. Neznámý zadavatel doporučuje, aby voliči na kandidátních listinách vykroužkovali Němcovou, Svobodu, Janu Černochovou a Karla Hanzlíka. Naopak doporučuje dát preferenční hlas Lence Kohoutové, Marii Kousalíkové, Jiřímu Janků a Janu Jarolímovi.

Podle starosty Radotína Karla Hanzlíka, který kandiduje ze čtvrtého místa, za tím stojí Tomáš Hrdlička. „Pane Hrdličko, děkuji vám za podporu. Asi jsme na dobré cestě k rehabilitaci ODS slušnými lidmi, když během pondělí začali naši bývalí spolustraníci a ti, kteří v pražské ODS ještě zůstali, aby jí škodili, distribuovat neskutečně lživý pamflet o první čtyřce na pražské kandidátce ODS, tedy i o mně,“ vzkázal Hrdličkovi Hanzlík.

Související témata

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zastupitelé pražského magistrátu odvolali primátora Bohuslava Svobodu (ODS)

Uvedl také, že v posledních komunálních volbách dostal absolutně nejvíce preferenčních hlasů a jako starosta i procentuálně nejvíce hlasů od voličů mezi všemi starosty velkých pražských městských částí.

Reklama

Související témata:

Související články

ODS nevylučuje koalici s ČSSD, potvrdil Kuba

Úřadující předseda ODS a jednička občanských demokratů v Jihočeském kraji Martin Kuba v nedělní Partii na Primě potvrdil slova Miroslavy Němcové, že nelze...

Výběr článků

Načítám