Hlavní obsah

Z nevolitelných míst by rádi vzhůru - slibují, běhají a hlavně chtějí zakroužkovat

Novinky, val, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandidáti z nižších pozic si dobře uvědomují, že cesta do Sněmovny pro ně vede pouze skrze kroužkování, někteří proto rozjeli vlastní kampaně, které je mají posunout z většinou nevolitelných míst vzhůru.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Soubor hlasovacích lístků pro volební kraj Hlavní město Praha v

Článek

Devatenáctka pražské kandidátky TOP 09 Jan Stárek využil stranické kampaně, která z předsedy Karla Schwarzenberga udělala agenta TOP 009 a rozhodl se na facebooku stylizovat do agenta 019.

Jan Stárek chce do Sněmovny z 19. místa

Potenciálním voličům nabízí, že „zažijí přímou demokracii na vlastní kůži,” a těm, kteří se písemně zavážou dát mu preferenční hlas, slibuje, že tito podporovatele jej budou moci v případě zvolení vyzvat k odstoupení, což se Stárek zavazuje za předem daných podmínek dodržet.

Markéta Adamová - TOP 09

Na stejné kandidátní listině, ovšem na její čtvrté pozici, figuruje současná radní Prahy 8, 29letá Markéta Adamová. Také ona pořídila před volbami video. Na něm běží ulicemi hlavního města. „Vím, že jak v politice, tak i ve sportu platí, že výsledky nepřijdou samy a musí se na nich tvrdě pracovat. Hlavní závod sezony se blíží - dřív, než se čekalo. Já však pravidelně trénuji a jsem připravená. Ráda převezmu vaši štafetu do Sněmovny,“ sděluje.

Agilní občanští demokraté

Svůj volební klip má i několik jednotlivců v ODS. Například 24letý student Petr Scholz, který kandiduje z 27. místa její pražské kandidátky. Natočil klip, v němž spolu se svým psem představuje hlavní téma, na něž se chce ve Sněmovně zaměřit: práce pro mladé lidi a absolventy. „Mladí lidé nemají často práci a po škole si ji těžko hledají. Podle mě by místo hledání práce mohli zkusit vydělat si na sebe. A nebo ještě lépe - pracovní místa vytvářet,“ tvrdí ve Scholz spotu.

Petr Scholz - představení, program

Jeho spolustraník, 27letý Pavel Moravec je na královéhradecké kandidátce o několik příček výš, kandiduje z 12. místa. Také on se rozhodl přilákat voliče klipem. V něm se prezentuje jako sochař. „Kámen může dostat novou tvář. Politika ji dostat musí,“ tvrdí a nabádá lidi, aby mu dali svůj hlas. „Já si s vámi zadek nevytřu,“ slibuje jim v závěru.

Pavel Moravec 2013

Také 31letý Daniel Vlček z ODS, kandidující z osmého místa pražské kandidátky, představil spot, v němž nabádá, aby jej voliči tzv. kroužkovali. „Nehodlám se zastavit a nesejdu z cesty,“ vzkazuje voličům.

Nová síla, cesta Prahou...

Nevidomý chce dohlédnout na zákony

Čtyřiatřicetiletý Ondřej Závodský kandiduje jako nezávislý ze čtvrtého místa pražské kandidátky KDU-ČSL. Jako nevidomý v předvolebním klipu vystupuje s vodícím psem, jenž slibuje dohlédnout na to, aby jeho páníček ve Sněmovně „pohlídal zákony“.

Odvedu pána do sněmovny

Devětadvacetiletý Milan Krajča kandiduje za KSČM z čtvrtého místa její pražské kandidátky. V klipu přímo nevyzývá ke kroužkování, ale nabádá k volbě komunistů jako celku. „Jako komunisté hájíme zájmy většiny proti rase bohatých a mocných. Jsme stranou socialistické alternativy.“

Volební spot KSČM 2013 (Milan Krajča)

Reklama

Výběr článků

Načítám