Hlavní obsah

Neloupím, je to štvavá kampaň, hájí se politik v klipu herečky Polákové

Novinky, val
Praha

Herečka Bára Poláková natočila krátký klip, jehož ústředním motivem je obranný monolog politika či úředníka přistiženého při krádeži v hereččině domě. Muž se za pomoci otřepaných politických frází vymlouvá na „štvavou profesionální kampaň“.

Neloupím, tohle je štvavá kampaň

 
Článek

Krátký snímek, který trvá jen zhruba minutu a půl, je režijním debutem Báry Polákové. Natočila jej pro iniciativy Rekonstrukce státu a Bla Bla nevolím. Sama také ztvárnila jednu ze dvou hlavních postav, třebaže po celou dobu mlčí.

Herečka po návratu z koupelny přistihne v obývacím pokoji loupícího muže, jenž si strká předměty z její kabelky do kapes. „Ty věci?“ zarazí se, když pohlédne na vyděšenou obyvatelku domu. „Já ani nevím, co to je. To mi tam dal někdo, kdo usiluje o eliminaci mé osoby. Copak nevíte, že tohle celé je štvavá profesionální kampaň proti mé osobě?“ vysvětluje.

Zatímco Poláková vytáhne na lupiče skleněnou vázu, muž přechází do slovního protiútoku. „To by byl útok na základy právního státu. Já vyžaduji klid na práci. Na klidnou, soustředěnou práci pro dobro nás všech,“ dožaduje se.

Zmatená herečka mu vydává vázu, načež ji muž skleněným předmětem sám uzemní. „Toto je výsledek zpackané práce mých předchůdců, já jsem tuto situaci zdědil a nemohl jsem s tím nic udělat,“ dodává.

Reklama

Výběr článků

Načítám