Hlavní obsah

Koho budou volit Pavel Nedvěd, František Ringo Čech a Jiří Adamec

Právo, Novinky, Sport.cz, kč, val, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky.cz se před volbami ptají osobností z různých oblastí veřejného života, koho budou volit. Tentokrát odpovídal fotbalista Pavel Nedvěd, režisér Jiří Adamec, hudebník František Ringo Čech, moderátor Ivo Šmoldas a šéfka ÚSTR Pavla Foglová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Nedvěd

Článek

Pavel Nedvěd - fotbalista, držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy roku 2003 

Voleb se nezúčastním. Nežiji trvale v České republice, nemám přehled o stranách a kandidátech.

František Ringo Čech - hudebník, dramatik, malíř, spisovatel

Foto: Václav Jirsa , Právo

František Ringo Čech se svými obrazy.

Nejraději bych k volbám nešel, ale chci se chovat občansky zodpovědně. O mně se všeobecně ví, že fandím Miloši Zemanovi, že jsme přátelé od doby, co jsem byl v politice. Pro mě to je v tomto státě politická veličina. Takže volím zemanovce, i když právě tahle parta mě osobně od Zemana odstřihla. Prostě to hodím do té urny pro ně s přesvědčením, že tím volím Zemana, i když to je jen částečná pravda.

Pavla Foglová - ředitelka Ústavu pro studium totalitních režimů

Foto: Milan Malíček, Právo

Ředitelka ÚSTR Pavla Foglová.

ÚSTR je v současné době tak politizován, že kdyby ředitelka prozradila své volební preference, rozhodně by to někdo měl tendenci zneužít.

Jiří Adamec - režisér

Foto: Petr Horník, Právo

Režisér Jiří Adamec

Volby jsou v demokratické společnosti tajné, a proto nebudu nikomu sdělovat, koho budu volit. U nás doma to máme tak, že dokonce si svou volbu nesdělujeme předem ani s manželkou, i když se o politice v české kotlině bavíme dost často. Snad až po volbách...

K volbám hodlám jít, ale věřte mi, že snad nikdy v posledních dvaceti letech nebylo mé rozhodnutí tak na vážkách, a kdybych to chtěl říct ještě pregnantněji, možná ještě ani nevím, komu dám svůj hlas. Vím jen, koho určitě volit nebudu.

Ivo Šmoldas - moderátor, básník, překladatel

Foto: Profimedia.cz

Ivo Šmoldas

Vždycky jsem před volbami absolutně zoufalý. Postupuji eliminační metodou a pokaždé to nějak přeženu, takže mi pak nikdo nezbude.

Probudí se ve mně občanská zodpovědnost; říkám si, že když k volbám nepůjdu, nebudu cítit oprávnění nadávat. Tak to tam vždycky nakonec někomu hodím.

Zatím se mi docela dařilo, protože nikdo z těch, kterým jsem to hodil, se do Sněmovny už nikdy nedostal. Funguji jako anděl smrti a teď se právě rozhoduji, koho vyberu, abych ho naprosto zlikvidoval. Opravdu nevím koho. Nové subjekty vypadají velmi podezřele a ty staré tuplem. Nejlepší by byl osvícený diktátor, ale kde ho sehnat? A když už ho seženete, tak po jeho instalaci osvícenectví okamžitě vyhasne.

Na dotaz, koho budou volit a proč, odpovídali Novinkám také lidé v Jičíně.

Volební anketa z ulic JíčínaVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám