Hlavní obsah

Hoďte nám to ještě jednou, přesvědčuje voliče na videu Kubera

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ODS se ve volbách rozhodl pomoci i šéf senátorů Jaroslav Kubera. Ačkoli do Sněmovny nekandiduje, natočil pro stranu spot, ve kterém nabádá voliče, aby dali hlas ODS. Video zachycuje Kuberu, jak sedí na lavičce v parku a čte si noviny, na kterých je titulek „ODS: Volby ztraceny, hledá se šéf“.

Kubera přesvědčuje voliče

 
Článek

„Tak, vážení, konec legrace. Čtu si tady v nezávislých novinách, že ODS je na kolenou. To nezáleží na titulcích v novinách,“ říká Kubera.

„Chápu, že jste naštvaní. Ani nevíte, jak jsem naštvaný já. Kdybych měl dát na titulky novin a průzkumy veřejného mínění, ani já bych asi ODS nevolil. Já se vám vlastně ani nedivím,“ pokračuje senátor a nabádá voliče, aby se podívali na kandidátky ODS.

„Rozloučili jsme se dokonce i s Borisem Šťastným,“ přesvědčuje voliče Kubera. Exposlanec Šťastný odešel z ODS v srpnu 2013, když se zdálo, že ve volbách bude kandidovat exprezident Václav Klaus. Šťastný se chtěl k jeho projektu přidat, ale z Klausovy kandidatury nakonec sešlo.

Kubera nabádá voliče, aby se nerozhodovali podle titulků v novinách ani podle průzkumů veřejného mínění. „Ti, kterým se stýská po socialismu, nás volit nebudou. Vy to prosím udělejte. Aspoň kvůli mně. Nechci, aby Teplice zůstaly jediným modrým ostrovem v rudém moři,“ žádá.

„Dejte ODS šanci. Hoďte nám to ještě jednou,“ ukončí Kubera svůj proslov. S těmi slovy zmuchlá noviny a hodí je do koše.

Šťastný by úspěch straně i Kuberovi přál

Exposlanec Šťastný na Kuberova slova na videu zareagoval. „Senátor Kubera mě nenávidí za mé přesvědčení, že být pravičákem neznamená prosazovat, aby kuřáci měli absolutní právo ničit zdraví svému okolí kdykoli, kdekoli a bez jakýchkoli pravidel. Nicméně v době mého působení a za mého vedení kampaní ODS vždy vítězila. Doufám, že teď, když se mě, jak říká, zbavili, dosáhnou senátor Kubera a ostatní členové vedení pro stranu alespoň stejných výsledků jako já kdysi. Upřímně bych mu to přál,“ napsal Právu Šťastný.

Související témata

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Senátor Jaroslav Kubera.

Foto: Petr Horník, Právo

Boris Štastný

Reklama

Výběr článků

Načítám