Hlavní obsah

Na konci října bude nebývale teplo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející čtyři týdny by měly být v Česku teplotně nadnormální. Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který meteorologové zveřejnili v sobotu, by počasí nemělo kazit ani nadměrné množství srážek.

Foto: Toby Melville , Reuters

Článek

„Výrazně nadnormální by měl být týden od 21. do 27. října, ostatní týdny se budou pohybovat pravděpodobně na hranici mezi teplotně normálními a nadnormálními hodnotami,“ uvedli meteorologové v předpovědi.

Nadcházející týden by mělo být převážně oblačno až polojasno. Nejvyšší denní teploty by se v pondělí a v úterý měly pohybovat mezi 16 a 20 °C. O jeden stupeň se pak ochladí ve středu, ale hned ve čtvrtek se rtuť v teploměrech vrátí zpět na pondělní hodnoty.

Z hlediska srážek by následující čtyři týdny měly být spíše průměrné. „Nejméně srážek očekáváme během prvního týdne, v dalších týdnech by se celkové úhrny měly pohybovat v rozpětí běžných hodnot pro danou roční dobu,“ konstatovali meteorologové.

Průměrná teplota v Česku od 21. října do 17. listopadu v letech 1981 až 2010 byla 5,2 °C, průměrný úhrn srážek dosáhl 43 milimetrů. Průměrné hodnoty jsou pro celou ČR do nadmořské výšky přibližně 600 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám