Hlavní obsah

Klaus se s manželkou na Slovensko stěhovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý prezident Václav Klause se nebude s manželkou stěhovat na Slovensko, kde se Livia Klausová stane českou velvyslankyní. Klaus hodlá i nadále bydlet v Praze, kde má podle svých slov spoustu úkolů. V pátek to uvedl na Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě, kde představoval svou poslední knihu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Livia Klausová

Článek

"Nepochybně se tam občas za ní zajedu podívat. Já jí to velmi přeju. Ona měla pocit, že posledních 24 let dělala pouze manželku, takže se teď do toho vrhla s plným elánem, až mě překvapila, jak se té přípravě intenzivně věnuje," řekl Klaus.

Exprezident působí v Institutu Václava Klause, který byl založen loni. Institut uvádí, že je koncipován jako liberálně-konzervativní think tank s výzkumnou studijní činností, semináři, konferencemi a dalšími akcemi a programy pro odbornou i širokou veřejnost.

Klausová se funkce velvyslankyně ujme v okamžiku, kdy předá pověřovací listiny slovenskému prezidentovi Ivanu Gašparovičovi. Jako velvyslankyně bude mít významnější pozici než její manžel, který po odchodu z Hradu působí ve svém nově zřízeném institutu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám