Hlavní obsah

Koho budou volit Dagmar Honsová, David Ondříček a Cyril Höschl

Právo, Novinky, val, míš

Novinky.cz se před volbami ptají osobností z různých oblastí veřejného života, koho budou volit. Tentokrát odpovídala meteoroložka Dagmar Honsová, psychiatr Cyril Höschl a režisér David Ondříček.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Dagmar Honsová

Článek

Dagmar Honsová - meteoroložka

Musím přiznat, že to bych raději předpovídala počasí ”v brázdě nízkého tlaku vzduchu" (při té synoptické situaci nám totiž vychází úspěšnost předpovědi nejnižší), než se vyjadřovala k naší politické situaci. Volit ale půjdu - KDU-ČSL, jejich program se mi zamlouvá nejvíce.

David Ondříček - režisér a producent

Foto: Jan Handrejch, Právo

V pražské Lucerně se 2. března 2013 předávaly výroční ceny filmové akademie za rok 2012 Český lev. Na snímku David Ondříček.

Koho budu volit, zatím nevím. Vím, že nebudu volit žádnou levicovou stranu. Rozhoduji se mezi TOP 09 a ODS. Politiku v současné době vnímám jako hru méně úspěšných manažerů. Ti úspěšní pracují ve velkých firmách a nemají potřebu koukat, kdo jim co strčí do kapsy. I když se někdy strká i tam.

Možná se za těch pár dnů do voleb objeví nějaká strana, která bude přát podnikavým a schopným, ale dost pochybuji. Tak tu bych volil. Protože se za takového člověka zcela neskromně považuji.

Cyril Höschl - lékař, ředitel Psychiatrického centra Praha

Foto: Milan Malíček, Právo

Cyril Höschl Prof. MUDr. DrSc. FRCPsych., psycholog, Psychiatrická léčebna Praha Bohnice.

Ač to mnohým zní paradoxně, budu po zralé úvaze volit ODS. Její kmotři dílem odpadli, dílem přešli k vítězům a vykukové už leští kliky u očekávaně vládních stran, takže ODS se opět postupně stává i pro poctivé pravicově smýšlející občany volitelnou nadějí. Navíc je dobrá šance, že se v opozici zušlechtí, neboť prospěcháři za ni nyní sotva budou kopat.

Další argument pro ODS je převzatý z burzy: komodity se nakupují, když je jejich cena dole. No a v neposlední řadě – klasická pravice s koaličním potenciálem potřebuje zoufale podpořit!

Na dotaz, koho budou volit a proč, odpovídali Novinkám také lidé v Liberci.

Volební anketa z ulic LiberceVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám