Hlavní obsah

Lhář, agent StB. Poštovní schránky zaplní letáky, v nichž Hrdlička útočí na Babiše

Právo, tin, rsk

Bývalý vlivný člen ODS Tomáš Hrdlička, označovaný za pražského kmotra, rozesílá do všech domácností leták, ve kterém varuje před lídrem hnutí ANO Andrejem Babišem. Leták je nazvaný „Opravdový příběh Andreje Babiše alias agenta StB Bureše“.

Foto: Tomáš Hrdlička

Karikatura Andreje Babiše na letácích

Článek

„Vážení spoluobčané, píšu Vám jako volič voličům. Píšu Vám proto, že jsem se stal obětí pomluvy lháře, bankrotáře a agenta StB Andreje Babiše,“ píše na letáku Hrdlička, který se na něj podepsal.

V textu na druhé straně letáku Hrdlička Babiše obviňuje mimo jiné z toho, že „uprchl do Česka poté, co zbankrotoval na Slovensku a navíc se tam ošklivě zapletl s organizovaným zločinem“. Babiš je podle Hrdličky agent levice, který má rozbít pravici.

Foto: Tomáš Hrdlička

Hrdlička také v letáku využil dva roky starý článek bývalého novináře a dnešního lídra ANO na Liberecku Martina Komárka „Miliardář Babiš prská jako Pepa z hospody“, který Babiše kritizoval. Podle Hrdličky si Babiš Komárka koupil.

„Babiš do své volební kampaně investoval 4 miliardy z vašich daní. Nedovolte, aby si Babiš za vaše peníze koupil i vás,“ uzavírá Hrdlička.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Hrdlička

Mají strach, tvrdí ANO

Babiš již ve čtvrtečním rozhovoru v Právu upozornil, že se proti ANO chystá velká negativní kampaň. Novinářům ve čtvrtek řekl, že Hrdličkův dopis je jen jedním z příkladů mediální ofenzivy. „Rozumím tomu, že jsou všichni proti nám. Ale my jsme v pohodě,“ podotkl lídr ANO. [celá zpráva]

ANO tvrdí, že Hrdlička chce dopis poslat do všech domácností, což ho prý vyjde na tři milióny korun. „Hrdlička, který na šňůrkách vodil politiky, propadá hysterii. Nedivím se, že investuje velké peníze, když ví, že pšenka mu u nás nepokvete,“ uvedla místopředsedkyně ANO Věra Jourová.

Podle lídra jihomoravské kandidátky Martina Stropnického se ANO k antikampani nikdy nesníží. „Jen to dokumentuje, že naši soupeři a síly, které vše zpovzdálí ovládají, mají strach,“ uvedl.

Foto: Tomáš Hrdlička

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Foto: archiv, Právo

Ano, politické hnutí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám