Hlavní obsah

První volební lístek zmuchlejte a zahoďte, nabádali na koncertě Svobodní

Novinky, mak, tin
Praha

Strana svobodných občanů připravila v rámci své předvolební kampaně koncert pro Svobodné. Na náměstí Republiky v Praze se ve středu odpoledne sešly desítky lidí. Někteří dorazili, aby podpořili stranu, jiní si poslechli koncert. Svobodné přišlo podpořit i několik umělců. Zahrál například písničkář Vašek Koubek, autor volební hymny Svobodných, dále Rangers, Blanka Šrůmová a ZZ Top Revival.

Předvolební koncert Svobodných: Rangers,Vašek Koubek a horký čajVideo: Novinky

 
Článek

Zájemců, kteří přišli pouze ze zvědavosti kvůli kapelám, se však našla hrstka. Převážná většina přišla Svobodné povzbudit.

„Líbí se mi jejich program. Snížení nebo zrušení daní, snížení sociálních dávek,“ uvedla mladá žena. Jiný účastník si pro změnu pochvaloval zejména ekonomický přístup.

Stranu přišly podpořit i další osobnosti, například písničkář Ivan Mládek, ekonom Pavel Kohout, spolupracovník exprezidenta Václava Klause a jeho někdejší náměstek Dušan Tříska, bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák či tvůrce nejúspěšnější české počítačové hry Mafia Daniel Vávra. Ten vyzval přítomné, aby „místo nejmenšího zla volili dobro“.

„Každá koruna neinvestovaná do veřejné zakázky je neukradená koruna,“ řekl zase na mítinku Pavel Kohout.

Mach: Nikoho jsme nelanařili

„Kapely a osobnosti, které zde vystoupily, jsou zřejmě svobodomyslní lidé jako řada občanů, kteří Svobodné volí. Shodou okolností jsou to veřejně známé osoby, umělci, zpěváci. My jsme je nijak nehledali, nelanařili,“ řekl předseda Strany svobodných občanů Petr Mach.

Ten na pódiu ubezpečil návštěvníky, že Svobodní se do parlamentu dostanou. „A možná už za deset dní,“ dodal. Zároveň poradil lidem, jak mají volit. „Vezměte si volební lístky, vezměte ten s číslem jedna a ten zmuchlejte a zahoďte. Pak vezměte ten s číslem dva, a ten vhoďte do urny. Ostatní můžete dát do sběru,“ řekl Mach. Číslo jedna si vylosovala ČSSD, číslo dvě mají Svobodní.

Strana, jejíž preference se pohybují okolo tří procent a v některých regionech se pětiprocentní hranici blíží, představovala přihlížejícím svůj program v jednotlivých bodech na panelech, rozmístěných na pražském Náměstí republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám