Hlavní obsah

Ze Špidlova účtu na Twitteru se šíří rasistická hesla, někdo se prý do něj naboural

Praha

Exministrovi Vladimíru Špidlovi se podle jeho slov kdosi naboural do e-mailu a do twitterového účtu, odkud rozesílá rasistické vzkazy. Špidla z útoku viní pravicové extremisty a zvažuje právní kroky. Účet ani e-mail zatím pod kontrolou nemá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Špidla (ČSSD)

Článek

"Oni ti mizerové se mi prostě zmocnili mojí adresy a mého tweetu a já se tam nedostanu," komentoval Špidla údajný hackerský útok.

Na jeho účtu na Twitteru se kolem půlnoci objevilo celkem sedm krátkých vzkazů. Jeden v souvislosti s bývalým koncentračním táborem v Letech u Písku rasisticky útočí na Romy, dalších šest obsahuje odkazy s videi nebo texty proti etnickým a sexuálním menšinám.

"Byli to rasisti, pravicoví rasisti, protože je pochopitelně štvu," říká o útočnících Špidla, který je přesvědčen, že nyní mohou jeho jménem posílat i e-maily.

Už zhruba před půl rokem se stal Špidla podle svých slov terčem podobného útoku, pachatele se mu však tehdy najít nepodařilo. "Fakt je vidět, že jsou dobří. Minule, když jsme po tom pátrali, tak poslední místo, kam jsme se dostali, byla Moskva," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám