Hlavní obsah

Slunce si užijeme jen do úterý, pak se zatáhne a ochladí

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počasí v tomto týdnu bude ukázkově podzimní. Zatímco v pondělí a úterý bude ještě místy polojasno, od středy bude převládat zataženo s občasným deštěm. Přitom musíme počítat s ranními mlhami. Maximální teploty se budou pohybovat kolem 15 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Václav Lang, Novinky

Oblačná nebo zatažená obloha bude v tomto týdnu převládat. Výjimečné nebudou ani srážky.

Článek

Pondělní ráno přineslo mlhy na celém území republiky, postupně by se ale měly rozpustit a obloha bude polojasná až oblačná. Teplotní rozdíly, které se v minulých dnech tvořily mezi západem a východem republiky, se budou postupně stírat, i když ještě v prvním dni týdne naměříme na západě Česka 13 stupňů, zatímco na východě 17 stupňů.

Během úterka by měla nad naším územím slábnout oblast vysokého tlaku vzduchu. Počasí bude zpočátku podobné jako v pondělí dopoledne, převládat budou mlhy, které ale postupně poodkryjí polojasnou nebo oblačnou oblohu.

Od západu se však postupně během dne dostaví vysoká frontální oblačnost, která s sebou přinese déšť. Například v Praze by ale mělo začít pršet až v nočních hodinách. Během dne naměříme v Čechách 12 až 16 stupňů, na Moravě 16 až 19 stupňů.

Ve středu se zatáhne a ochladí

Středa bude vlivem okluzní fronty nejoblačnějším dnem z celého týdne. Převládat bude zataženo až oblačno, na většině území navíc s deštěm nebo přeháňkami. Zároveň se ochladí, rtuť teploměru vystoupí na 9 až 13 stupňů.

Oblačno bude převládat také ve čtvrtek, obloha však může být místy i polojasná. Při přechodně zvětšené oblačnosti bychom měli počítat s deštěm nebo přeháňkami. Odpoledne naměříme 11 až 15 stupňů.

Závěr týdne bude obdobný. Převládat bude oblačno s občasným deštěm, pouze přechodně bude polojasno. Mírně se však oteplí, a to až na 18 stupňů v odpoledních maximech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám