Hlavní obsah

Kapela nabádá v klipu lidi, aby šli volit

Novinky, val
Praha

Pop-punková kapela Jaksi Taksi natočila klip, kterým apeluje na lidi, aby šli v říjnu k volbám. Upozorňují, že je to jediná možnost, jak změnit poměry, které veřejnost kritizuje.

Jaksi Taksi - Víme svý

 
Článek

"Kdysi jsme o poměrech ve společnosti zpívali, psali texty a kritizovali vše kolem sebe, ale s postupujícím časem si uvědomujeme, že toto nestačí. Pokud chceme opravdu měnit věci k lepšímu, musíme se zvednout a buď sami na zlepšení pracovat, anebo alespoň jít k volbám a zvolit někoho, u koho je šance, že udělá alespoň malý krůček ke zlepšení," vysvětlila kapela, proč se rozhodla vyzvat lidi, aby šli k volbám.

Výsledkem tohoto rozhodnutí byl klip k písni Víme svý. V něm má divák možnost napřed zhlédnout prohlášení kapely, potom i klip samotný.

Kapela se ve svých názorech vymezuje vůči současným politickým elitám. Lidé by přitom podle členů skupiny měli přehodnotit svůj pohled na politiky a vnímat je jako své zaměstnance.

Zároveň by lidé měli k dění kolem sebe přistupovat aktivněji. „Ten, kdo má pocit, že politika je věcí, která se ho netýká, se hluboce mýlí. Politika ovlivňuje náš každodenní život, to, jak kvalitní máme zdravotnictví, školství, po jakých silnicích jezdíme či jak bezpečně se cítíme. Ovlivňuje výši daní a tím pádem i výši našich příjmů, či cen zboží v obchodech. Politika není špinavá věc, to jen špinavci jí takovou činí,“ vyjádřili se muzikanti.

Reklama

Výběr článků

Načítám