Hlavní obsah

TOP 09 si v kampani střílí ze Schwarzenberga: Tentokrát to nesmíme zvorat

– Praha
Právo, dan

Kampaň TOP 09 pokračuje v sebeironickém duchu. Na billboardech, které ve středu strana rozvěsí po republice, je vyfocený předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ve chvíli, kdy do volební urny během prezidentské volby hází lístek se svým jménem. Měl ale smůlu, jeho hlas byl neplatný, protože nebyl v obálce.

Foto: TOP 09

Šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg na sebeironickém plakátu strany při vhazování neplatného lístku během volby prezidenta

Článek

Obrázek hlasujícího Schwarzenberga je doprovozen sloganem: Tentokrát to nesmíme zvorat. Podle volebního manažera TOP 09 Jaroslava Poláčka je potřeba brát celý billboard s nadsázkou jako sebereflexi špatných kroků, které za minulé tři roky udělali ve vládě. „Chceme tím říci, že nezatloukáme, že jsme udělali chyby, ale také že je chceme napravit,“ řekl Právu Poláček.

Také druhý motiv je připomínkou prezidentské kampaně. Na billboardu je přeškrtnutý inzerát, který se objevil v rozhodující den voleb v Blesku a který nepravdivě očerňoval Schwarzenberga. Text – Tentokrát se sebou nedáme vorat – je podle Poláčka vzkaz voličům, aby během kampaně nevěřili všemu, co se objeví na billboardech a v médiích.

Lživý inzerát zadal advokát Vladimír Zavadil, kterému teď hrozí až vyškrtnutí ze seznamu advokátů. Advokátní komora ho viní z toho, že porušil pravidla profesionální etiky.

TOP 09 kampaň postavila na svém předsedovi. Volební hesla jsou na plakátech podtržena Schwarzenbergovou dýmkou. Také už zveřejnila billboardy, na kterých je Schwarzenberg coby agent 007 James Bond.

Reklama

Výběr článků

Načítám