Hlavní obsah

Ruce máme stále čisté, svědomí i cíle - komunisté mají neoficiální hymnu voleb

• Aktualizováno
Novinky, val

Politické písně jsou již nedílnou součástí letošních předčasných voleb do Sněmovny. Po skladbě Tomáše Úlehly, kterou exposlanec složil pro blok Hlavu vzhůru!, a znělce Evy a Vaška pro hnutí Úsvit mají svou neoficiální hymnu také komunisté. Jmenuje se Komunisté, to je jisté.

Komunisté to je jistéVideo: Novinky

 
Článek

Píseň složil už před časem český písničkář řeckého původu Statis Prusalis, nyní koluje mezi komunistickými podporovateli jako neoficiální předvolební hymna strany.

Prusalis přitom před třemi lety vyzýval v jiné písni k podpoře Miloše Zemana a zemanovců, to mu ale nevadí. „Mám rád komunisty a mám rád Zemana,“ řekl Novinkám a dodal: „Za svou práci se nestydím.“

Ruce máme čisté, zpívá Prusalis

V písni Komunisté, to je jisté burcuje k podpoře KSČM. „Komunisté, to je jisté, s lidmi dnes i zítra, neslibujem’ lidem žádný ráj. Ruce máme stále čisté, svědomí i cíle, my jsme ti, co slaví První máj,“ zpívá.

V jiné sloce zase kritizuje výsledky sametové revoluce: „Co je jisté, to je jisté, svět se prostě točí, fórum vlajky, cinkání a lež. Zpívali nám vyvolení sametovou řečí, podveden jsem zpíval hymnu též.“

Písně na podporu jednotlivých stran jsou před letošními volbami oblíbeným nástrojem kandidujících subjektů. Volební blok Hlavu vzhůru! vyrukoval s písní svého kandidáta Tomáše Úlehly, pro hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury zase nahrálo volební znělku pěvecké duo Eva a Vašek.

Předvolební spot Tomia Okamury

AUDIO: Hymna hnutí Hlavu vzhůru

Reklama

Výběr článků

Načítám