Hlavní obsah

Žiju jako zvíře: Volební noviny ČSSD sázejí na silné lidské příběhy

Novinky, Jiří Ovčáček

Sociální demokraté se rozhodli oslovit voliče nejen billboardy, ale také volebními novinami. Ty budou rozdávány na mítincích, které v regionech ČSSD pořádá. Výrazně barevná tiskovina obsahuje předvolební sliby. A také příběhy lidí, kteří si stěžují na současnou situaci. Jeden z nich je nazván „Žiju jako zvíře“.

Foto: ČSSD

Volební noviny ČSSD.

Článek

Předvolební sliby ČSSD tvoří titulky jednotlivých novinových článků. Jde například o sliby „Zkrotíme ceny energií a vody“, „Dáme lidem práci“, „Léky o 15 % levnější!“ nebo „Postavíme sociální byty pro mladé“. Články jsou doplněny fotografiemi špiček ČSSD.

Sázejí na lidské příběhy

„Lidský příběh“ vždy souvisí s konkrétním volebním slibem sociálních demokratů. Třeba u slibu „Stop půjčkám na 300procentní úrok“ je umístěn příběh s názvem „Žiju jako zvíře“. V něm je pod jménem Zbyněk (35) uvedeno: „Měl jsem pracovní úraz a přišel o práci, nemohl jsem splácet auto. Dlužím více než 200 tisíc korun. Vtrhli ke mně exekutoři a zabavili všechny věci. Zbývá mi pouze životní minimum 2200 korun. Bydlím u starých rodičů.“

Foto: ČSSD

ČSSD v novinách brojí i proti novým stranám a hnutím, které v předčasných volbách kandidují, a to včetně SPOZ. „Volit nové podnikatelské strany, jako je Ano, Úsvit či zemanovci, je velké riziko. Jsou nečitelné a s velkou pravděpodobností se rozpadnou dříve, než stačí splnit cokoliv z toho, co dnes slibují. Příklad Věcí veřejných je varující,“ píše se v tiskovině.

Foto: ČSSD

Pro každý kraj obsahují volební noviny pět konkrétních slibů ČSSD. Například na jižní Moravě jsou pod jménem volebního lídra a stranického šéfa Bohuslava Sobotky uvedeny závazky „Chceme dostupné a kvalitní školství, Brno musí být silnou metropolí vzdělání, vědy a výzkumu“ nebo „Podpoříme jihomoravské zemědělce“.

Reklama

Výběr článků

Načítám