Hlavní obsah

Pancová přišla k soudu poprvé bez pout

– Praha • Aktualizováno

Poprvé od svého propuštění z vazby dorazila Kateřina Pancová v úterý k pražskému krajskému soudu, jenž řeší korupční případ exposlance Davida Ratha. Bývalá ředitelka kladenské nemocnice, která je v kauze obžalovaná, také odevzdala cestovní pas, což byla jedna z podmínek jejího propuštění.

BEZ KOMENTÁŘE: Kateřina Pancová a David Rath přicházejí k souduVideo: Novinky

 
Článek

Pancovou doprovodil k soudu její advokát Tomáš Sokol. Nechtěla se vyjadřovat k hlavnímu líčení, uvedla pouze, že se ještě musí poradit se svým právníkem. Cestovní doklad musela odevzdat proto, že důvodem vazebního stíhání byla obava z jejího útěku do zahraničí.

Foto: ČTK

Kateřina Pancová poprvé od svého propuštění z vazby před soudem.

Žalobce se stále domnívá, že má v cizině ukryté peníze a mohla by zmizet kvůli hrozbě vysokého trestu. V kauze jí hrozí až deset let vězení. Kromě cestovního dokladu je další zárukou její nástup do motolské nemocnice, kde se lékařka bude věnovat svému oboru, kterým je onkologie.

Vrchní soud rozhodl o propuštění Pancové v pátek, když potvrdil stanovisko krajského soudu. Z desítky obžalovaných tak ve vazbě zůstávají už jen David Rath a partner Pancové Petr Kott.

Foto: ČTK

David Rath přichází v úterý k soudu.

Rathovi právníci v úterý soudu předali čtvrtou žádost o propuštění klienta z vazby. Podle Adama Černého je důvodem zejména to, že soud již vyslechl několik svědků, kteří podle právníka hovořili ve prospěch Ratha. Roli podle něj také hraje délka vazby, která je prý neúnosná; trvá více než 15 měsíců.

Související téma

Foto: Milan Malíček, Právo

David Rath

Soudce Robert Pacovský v úterý pokračuje v hlavním líčení čtením listinných důkazů, které se týkají domovních prohlídek v domácnosti Pancové a Kotta. Původně měl vyslechnout svědka, ten se ale omluvil v pondělí odpoledne. Pacovský uvedl, že zdravotní důvody, které uvedl, nechá prověřit, protože vzbuzují nevěrohodnost. Odpoledne by měl přijít jako svědek expolicista a nyní soukromý detektiv Libor Gregor, který stál na počátku kauzy, když podal na Ratha trestní oznámení.

Reklama

Související články

Soud propustil Pancovou z vazby

Krajský soud v Praze v úterý souhlasil s propuštěním Kateřiny Pancové z vazby. U jejího partnera Petra Kotta žádost o propuštění zamítl. Verdikt však...

Výběr článků

Načítám