Hlavní obsah

Spolupráce s komunisty? Jen v případě války, říká Bobošíková

Novinky, jov

Předsedkyně volebního bloku Hlavu vzhůru Jana Bobošíková v pondělí v Interview Daniely Drtinové na ČT 24 uvedla, že si spolupráci s KSČM dokáže představit jen za válečného stavu. Varovala také před vznikem policejního státu. Její blok Hlavu vzhůru by se podle ní nezachoval v případě razie jako někdejší premiér Petr Nečas (ODS) a nezastrašilo by ho první vniknutí policejním beranidlem na Úřad vlády.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Bobošíková

Článek

„V případě války ano,“ odpověděla Bobošíková na dotaz, zda by si dokázala představit spolupráci s komunisty. Vyjádřila se i ke své kandidatuře na prezidentku v roce 2008, kdy ji nominovala právě KSČM. Na rozdíl od šéfa komunistů Vojtěcha Filipa tvrdí, že cílem bylo pomoci Václavu Klausovi, který se nakonec stal hlavou státu.

„Cílem bylo zmenšit kvórum pro Jana Švejnara,“ prohlásila Bobošíková s tím, že cíl byl splněn. V roce 2008 byl parlamentem znovuzvolen Klaus, který porazil právě ekonoma Švejnara. Bobošíková se na ČT 24 vyjádřila i ke tvrzení Hlavu vzhůru, že v zemi hrozí policejní stát.

Poukázala na razii v kauze Jany Nagyové (nyní Nečasové), kdy policie zasahovala i na Úřadu vlády. Představitelé Hlavu vzhůru by podle Bobošíkové „nesklapli podpatky“ jako tehdejší premiér a současný manžel Nagyové Nečas. „Rozhodně bychom neutekli od odpovědnosti jako Petr Nečas při první razii,“ řekla Bobošíková a dodala: „Nezastrašilo by nás první vniknutí beranidlem na Úřad vlády“.

AUDIO: Hymna hnutí Hlavu vzhůru

Související téma

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jana Bobošíková

Reklama

Výběr článků

Načítám