Hlavní obsah

U zemanovců vládnou nedemokratické principy, zlobí se vyloučený Dryml

Novinky, val
Aktualizováno

Senátor Vladimír Dryml, který byl v těchto dnech vyloučen ze Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ), se na páteční tiskové konferenci do SPOZ zostra pustil. Zkritizoval, že ve straně nefungují demokratické principy, a rozhodnutí královéhradecké buňky SPOZ o jeho vyloučení označil za plivnutí do tváře.

Senátor Dryml ke svému vyloučení z SPOZVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

V SPOZ podle Drymla dochází k „popření vnitrostranických principů demokracie“, což může podle něj ohrozit i celou Českou republiku, pokud se zemanovci dostanou do Sněmovny.

Reagoval tak na své vyloučení, o kterém bylo sice rozhodnuto už v neděli, ale on se to prý dozvěděl až v pátek od novinářů. Vyloučeni byli i další členové, skončila také celá organizace SPOZ v Trutnově. „To všechno s jedním cílem: ‚Buď nás budete poslouchat, nebo vás všechny vyloučíme‘,“ glosoval události Dryml, kterému prý královéhradecký krajský šéf strany Miroslav Matějka řekl: „Buď nás budeš poslouchat, nebo tě zničíme.“

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Senátor Vladimír Dryml na páteční tiskové konferenci.

Diví se, že Zeman nezasáhl

Sám se prý diví tomu, že prezident Miloš Zeman, který je čestným předsedou strany, dosud nezasáhl. Ten ale na páteční tiskové konferenci v Kyjově zopakoval, že je „jen” čestným předsedou, a proto se nehodlá vměšovat do záležitostí strany.

Dryml na tiskové konferenci ocitoval také slova dalšího vyloučeného člena, Otto Salače, který byl prý vyloučen proto, že se domáhal dodržování stanov strany, jako je umožnění diskuse nebo zveřejnění krajské kandidátky pro nadcházející volby.

Jmenovitě se Dryml vymezil vůči zmíněnému královéhradeckému předsedovi SPOZ Miroslavu Matějkovi a místopředsedovi Zdeňku Podalovi. Matějku, který byl léta blízkým spolupracovníkem Hany Orgoníkové z ČSSD, označil za „pátou kolonu“, která má podle něj za cíl krajskou organizaci SPOZ rozprášit, aby tak v kraji zanikla alternativa k sociálním demokratům.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Dryml

Foto: Právo

Nové logo SPOZ

Přestože jednání královéhradecké krajské organizace SPOZ považuje Dryml za „plivnutí do tváře“, chce se nadále snažit, aby strana byla plnohodnotným demokratickým subjektem. Nepřeruší prý své kontakty uvnitř SPOZ.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám