Hlavní obsah

Šéf pražského dopravního podniku nabídl rezignaci

– Praha • Aktualizováno

Generální ředitel Dopravního podniku Praha (DPP) Milan Křístek v úterý nabídl svoji rezignaci. Skončit chce k 30. listopadu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Generální ředitel pražského dopravního podniku Milan Křístek na archivním snímku

Článek

„Nabídl jsem dnes vlastníkovi k 30. listopadu svoje funkce a budu nyní čekat, jak se zachová,“ napsal v úterý Křístek v textové zprávě zaslané ČTK. Podle serveru Česká pozice.cz jsou důvodem jeho rozhodnutí vztahy s radou hlavního města.

„Přestože s dostatečnou rezervou plním své manažerské cíle a výsledky mé práce se projevily a ve větší míře projeví i v budoucnu, necítím pro své působení a prosazení zásadních koncepčních změn dostatečnou podporu ze strany vlastníka,” napsal v SMS zprávě Křístek Právu.

Do problémů s radnicí se dostal po květnovém pádu pražské koalice ODS a TOP 09. Tehdy v radě hlavního města přišel o důležitého spojence, radního pro dopravu Josefa Noska (ODS).

Pokud město jeho rezignaci přijme, bude Křístek v čele pražského dopravního podniku působit přesně třináct měsíců. Někdejší manažer ve společnosti T-Mobile totiž do funkce nastoupil loni na začátku listopadu.

Praha bude jednat rychle

Nabídnutou rezignaci Milana Křístka, který už v září požádal město o dalších 600 miliónů pro DPP na příští rok, má Praha řešit rychle. „Sejde se nad tím dozorčí rada,” řekl Právu primátor Tomáš Hudeček (TOP 09).

Jak dopadne jeho finanční požadavek, není jasné. „Rozpočet pro příští rok se přesně v těchto dvou měsících řeší. K tomu ještě nelze bohužel nic v tuto chvíli říct,” dodal.

DPP je podle počtu zaměstnanců největší městskou firmou v ČR. Společnost provozuje tři linky metra o celkové délce 59,4 kilometru, dále 539,8 kilometru tramvajových tratí a 1798 kilometrů autobusových linek. Hospodaření podniku negativně ovlivňuje řada v minulosti uzavřených zakázek, z nichž některé prověřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám