Hlavní obsah

Kalousek: Lídra měli kromě zemanovců v názvu sládkovci nebo henleinovci

Novinky, jov

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek v úterý zareagoval na emotivní dopis místopředsedkyně Strany práv občanů – zemanovci (SPOZ) Dity Portové, ve kterém vyzvala prezidenta Miloše Zemana, aby nemlčel ke škrtům na kandidátkách. Kalousek podotkl, že svého guru měli v názvu kromě zemanovců ještě sládkovci nebo henleinovci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek při zahájení předvolební kampaně strany

Článek

„Čtu dopis Dity Portové a napadá mě: Jen čtyři strany v našich dějinách měly v názvu lídra: Sládkovci, Hlinkovci, Henleinovci a Zemanovci,“ napsal v úterý Kalousek na svůj facebookový profil.

Jako henleinovci byla neformálně označována těsně před druhou světovou válkou Sudetoněmecká strana, Hlinkova slovenská lidová strana byla vedoucí silou válečného Slovenského štátu a sládkovci bylo přízvisko polistopadového uskupení Sdružení pro republiku – Republikánská strana Československa.

Související témata

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Kalousek

Foto: Právo

Nové logo SPOZ

Foto: Novinky

První místopředseda TOP 09 reagoval na dopis Portové prezidentu a čestnému předsedovi SPOZ Zemanovi, který nazvala s odkazem na píseň Tomáše Kluse „Za co, pane Bože, za co?“. Portová v listě mj. uvedla, že se kancléř Vratislav Mynář a první místopředseda SPOZ Martin Nejedlý chovají ve straně jako „v eseróčku“. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám