Hlavní obsah

Panáčky slivovice, cimbálovka a Kalouskův zpěv. TOP 09 rozjela v tramvaji kampaň

Novinky, mak
Praha

TOP 09 zahájila svou předvolební kontaktní kampaň. Vybrala si k tomu jízdu tramvají napříč hlavním městem. Ve speciální lince, která vyjela ve 14 hodin z vozovny Střešovice, mohli cestující promluvit se zástupci strany. Speciální linka skončí svou páteční cestu ve 20 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Foto: Milan Malíček, Právo

Politická strana TOP 09 zahájila svoji předvolební kampaň v tramvaji jezdící po Praze. Na snímku místopředseda Miroslav Kalousek.

Článek

Ještě než speciální propagačně polepená tramvajová linka vyjela na okruh po Praze, zahájili svou kampaň zástupci strany panáčkem slivovice. Zatímco první místopředseda Miroslav Kalousek s poděkováním odmítl, předseda strany Karel Schwarzenberg s radostí ochutnal a zapálil si k tomu svou oblíbenou dýmku.

„Bojujeme za právní stát a za svobodu. Není svoboda bez práva a není právo bez svobody,“ řekl na úvod k volebnímu programu Schwarzenberg.

Foto: Milan Malíček, Právo

Politická strana TOP 09 zahájila svoji předvolební kampaň v tramvaji.

Po krátkém focení mohla plně obsazená tramvaj osobnostmi a podporovateli TOP 09 vyjet směr Pražský hrad, do centra města. Kromě Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska s voliči debatovali také Stanislav Polčák, Daniel Korte, Gabriela Pecková, František Laudát, Markéta Adamová, Jiří Koubek, Martin Plíšek a Zuzana Chlupáčová.

S tramvají se špatně couvá

“Vybrali jsme si tramvaj, protože nejenže víme, kam jdeme, ale víme také, kam jedeme. Chceme jít dál směrem do západní Evropy a s tramvají se špatně couvá, proto raději chceme jet dopředu. Ve volbách vsázíme na to, že lidé budou volit hlavou. Že si uvědomí, v jaké situaci jsme a v jaké bychom se mohli ocitnout, kdybychom zvolili socialistické experimenty,“ přiblížil Miroslav Kalousek plán, na který sázejí ve volbách.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Jízdu zpestřila horňácká hudecká muzika Miroslava Minkse, se kterou si dokonce hlasitě zazpíval i Miroslav Kalousek. Podával se moravský burčák, slivovice i klobásy. Aby se lidé nemuseli mačkat jen v tramvaji, prostor k delším diskusím měli na půlhodinových přestávkách.

Mimopražští voliči o setkání s politiky nepřijdou - tramvaje a trolejbusy s osobnostmi TOP 09 postupně projedou i dalšími českými a moravskými městy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám