Hlavní obsah

Vůdkyně Bobo mi oznámila, že oni mě nechtějí, postěžoval si odmítnutý Knížák

Právo, Jan Martinek

Volební blok Hlavu vzhůru!, který vede Jana Bobošíková, údajně nabízel výtvarníkovi a bývalému řediteli Národní galerie Milanu Knížákovi post pražského lídra. Pak mu Bobošíková oznámila, že ho nechtějí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Knížák

Článek

„Dozvěděl jsem se od pana Simkaniče (Česká pravice) a později od pana Michala Doktora, že vznikající volební blok, údajně složený z 15 subjektů, si přeje, abych v něm působil jako lídr pražské kandidátky,“ napsal roztrpčený Knížák na svůj web v prohlášení nazvaném „Hlavou dolů“, ve kterém popisuje i svoje pozdější jednání s Bobošíkovou.

„Konečně se objevila v decentním kostýmu, pečlivě nalíčená a s důstojným výrazem ve tváři mi sdělila, že ne ona, ale ONI ostatní mě nechtějí. Na to nebylo nutné mě zvát, a hlavně nebylo fér zaštiťovat se někým, koho neznám a kdo se mnou nikdy nejednal,“ napsal Knížák.

Bobošíková má mezi občany, bohužel, špatnou pověst. Bavil jsem se se spoustou lidí z nejrůznějších vrstev společnosti a málody jsem narazil na respekt k ní.
Milan Knížák

„Vůdkyně Bobo mi také oznámila, že ONI jsou zklamáni Klausem, kterému už nevěří, poněvadž je podvedl tím, že jim něco slíbil a vzápětí to odvolal. Snažil jsem se Klause hájit, ale marně. Bobo trvala na svém. Pardon, neznámí ONI trvali na svém, zastoupeni velkou Bobo,“ popsal Klausův obdivovatel Knížák.

Klaus podle některých členů Hlavu vzhůru! slíbil podporu, což později jeho spolupracovník Ladislav Jakl dementoval.

Knížák si v prohlášení vůči Bobošíkové nebral servítky. „Bobošíková má mezi občany, bohužel, špatnou pověst. Bavil jsem se se spoustou lidí z nejrůznějších vrstev společnosti a málody jsem narazil na respekt k ní. Většinou byli zmateni až rozhořčeni jejími politickými zvraty a ambiciózností čišící z každého jejího gesta. To vše jsem byl ochoten přehlédnout, poněvadž základem „Hlavu vzhůru!“ měla být, podle mne, svornost a rovnoprávnost všech subjektů. To však jednání J. Bobošíkové nenaplňuje,“ napsal.

Bobošíková nabídku popřela

Bobošíková odmítla, že by Knížákovi vůbec někdo nabízel post lídra pražské kandidátky, i jeho další slova.

„Jednání se s ním vedla, to ano, ale určitě ne v duchu, pane profesore, ,ó velký vezíre‘, pojďte na jedničku do Prahy. Pan Doktor mě ujistil, že mu nic takového nenabízel, ostatně ani k tomu nemá mandát,“ řekla Právu Bobošíková.

„Náš rozhovor se odehrál ve velmi zdvořilém duchu, kdy jsem mu vysvětlila, že pro některé smluvní partnery je jeho jméno nepřijatelné,“ dodala.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tisková konference politické strany Suverenita. Na snímku Jana Bobošíková

Exposlanec Doktor, lídr jihočeské kandidátky Hlavu vzhůru!, pro Právo připustil, že jednání s Knížákem se vedla. „Vůbec se nejednalo o to, že by byl pro někoho nepřijatelný, ale o požadavky spojené s pozicí lídra. Dnes prostě není možné přijít a říkat budu lídr a chci toho tam, toho tamhle… Sotva jsme si toto řekli, pan profesor napsal, co napsal, a tím jeho karta vyhasla,“ sdělil Právu Doktor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám