Hlavní obsah

Rittig bude vypovídat v kauze Nagyová příští týden

Praha
Aktualizováno

Kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) pozvali na příští středu k výslechu podnikatele Iva Rittiga. Má vypovídat v kauze bývalé šéfky kabinetu expremiéra Nečase Jany Nagyové. Ta se má k výslechu dostavit o týden později.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Podnikatel Ivo Rittig

Článek

Rittig žije trvale v Monaku, ale posledních několik dní podle informací Práva pobývá v Česku. Policie jej zatím bez obvinění podezírá s dalšími lidmi z korupce při veřejných zakázkách a praní špinavých peněz.

Kriminalisté dále nařídili výslech Nagyové na 24. září. Dva dny poté by se měl na policii dostavit Rostislav Pilc, který je nyní pověřený vedením Vojenského zpravodajství. Nahradil Milana Kovandu, který je postavený mimo službu kvůli obvinění ze zneužití pravomoci v kauze neoprávněného sledování, kde Nagyová rovněž figuruje.

Rittigovo jméno zmiňuje policejní usnesení o zahájení trestního stíhání v kauze Nagyové, která se týká údajného podplacení exposlanců za složení mandátu a zneužití vojenského zpravodajství při sledování manželky Nečase.

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jana Nagyová na kongresu ODS v listopadu 2012

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý premiér Petr Nečas ve Sněmovně.

Ve stejné kauze už na policii vypovídala i řada politiků, mezi nimi například expremiér Petr Nečas nebo úřadující předseda ODS Martin Kuba.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám