Hlavní obsah

Centrum Dobrušky ožilo osmým ročníkem pouti

Novinky, Dana Ehlová

Osmý ročník Dobrušské pouti, to je náměstí F. L. Věka plné atrakcí pro malé i velké a přilehlé ulice s desítkami stánků s marcipánem, perníkovými srdci, cukrovou vatou, klobásami, pivem, vínem nebo medovinou. Zkrátka, každý návštěvník si zde zaručeně najde to svoje.

Foto: Dana Ehlová

Náměstí F.L.Věka v Dobrušce je v těchto dnech plné atrakcí.

Článek

Pouť se letos koná od 22. do 24. května. První den začala, jak se již stalo tradicí, programem pro děti Vosa jede, který pro návštěvníky pouti připravili majitelé atrakcí a město Dobruška. Nejmladší generace se nejen bavila, ale také vystupovala, potlesk sklidily mažoretky nebo Medvídci.

Večer pak nastoupil na podium Richard Tesařík s kapelou Yo Yo Band. Během hodinového koncertu zazněly všechny nejznámější pecky, chybět samozřejmě nemohly Karviná, Jedem do Afriky, Rybitví či Kladno.

Dvě hodiny před půlnocí se hudebně přitvrdilo, když se u mikrofonů objevila kapela Lucie Revival Ostrava. Přihlížející dav pořádně rozehřály skladby Černí andělé, Šrouby do hlavy, Amerika, Medvídek, Panic, Sen, Šťastnej chlap nebo Zkamenělý dítě.

V sobotu dopoledne pro změnu oživil tradiční pouťovou nabídku stánek s maďarskými klobáskami, jelítky a vínem přímo od Balatonu, které do Dobrušky přivezli zástupci družebního města Ábrahámhegy.

Pouťovému víkendu naštěstí přeje počasí, a tak i v neděli jsou v provozu všechny atrakce - kolotoče, horská dráha, aquazorbing, vodní i tradiční autodrom, adrenalinová lavice a další, stejně jako stánky plné dobrot.

Reklama

Výběr článků

Načítám