Hlavní obsah

Dopravní podnik se v anketě ptá, zda lidé chtějí vagón pro nezadané

Praha

Pražský dopravní podnik nadále uvažuje o zavedení vagónu pro nezadané v metru. Na webových stránkách kvůli tomu zveřejnil anketu, v níž se cestujících ptá, zda je metro vhodným místem pro seznamování a zda by podle nich mohl mít projekt úspěch. Lidé mohou hlasovat do neděle.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Prostřednictvím formuláře mohou cestující odpovědět na tři anketní otázky. DPP se dotazuje, zda se hlasující už někdy v MHD seznámili, zda si myslí, že lidé dávají přednost virtuálním způsobům seznamování před běžným kontaktem a zda je podle nich možné navázat vztah při jízdě v metru.

"Prozatím nemohu sdělit bližší informace ohledně vagónu k seznámení, projekt se teprve připravuje a není doladěn do detailů," uvedla mluvčí podniku Aneta Řehková.

Myšlenka, aby poslední vagón v soupravách metra sloužil pro seznamování, se poprvé objevila v květnu. Rozhořela se kvůli tomu živá diskuse, komentáře si projekt vysloužil i v zahraničních médiích. "Anketu jsme spustili proto, jelikož se v květnu objevila spousta reakcí, ať již pozitivních, či negativních," uvedla mluvčí. "Zajímá nás názor veřejnosti využitelný k tomuto projektu," doplnila.

Dopravní podnik od té doby s realizací záměru váhá. Podle informací ČTK řeší, zda by měly takové vagóny jezdit s každou soupravou metra, nebo zda by bylo vhodnější stanovit konkrétní dny a časy.

Anketa

Uvítali byste vagón pro nezadané v metru?
Ano, je to dobrý nápad
27,9 %
Ne, je to hloupost
72,1 %
Celkem hlasovalo 20364 čtenářů.

Související téma

Foto: Václav Jirsa, Právo

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám