Hlavní obsah

Nejedlý z Hradu diktoval úkoly Haškovi s Tejcem, tvrdí Babiš

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf hnutí ANO 2011, podnikatel Andrej Babiš, uvedl na svém Twitteru, že se minulý týden uskutečnila v pražském hotelu Augustine schůzka prvního místopředsedy ČSSD Michala Haška, exšéfa poslanců Jeronýma Tejce a někdejšího ústředního volebního manažera ČSSD Jaroslava Tvrdíka. Setkání měl podle Babiše řídit prezidentův poradce a první místopředseda zemanovců Martin Nejedlý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Hašek (vlevo) a Jeroným Tejc

Článek

„Nejvyšší kmotr Martin Nejedlý řídil minulý týden v hotelu Augustine poradu Hašek–Tejc–Tvrdík a všichni si pozorně psali úkoly,“ napsal Babiš v úterním tweetu. Tejc na dotaz Novinek schůzku nepopřel, nebyla ale podle něj organizovaná.

„Považuji výroky pana Babiše za hloupé. Přijímám úkoly pouze od předsedy strany. Sešel jsem s Michalem Haškem. A pokud se potkám s pár lidmi, kteří se v jednu chvíli sejdou na stejném místě, tak nehodlám demonstrativně odcházet. Nebyla to žádná organizovaná schůzka. Potkávám se se spoustou lidí, nevidím v tom žádný problém,“ řekl v úterý Tejc.

Babiš má špatné informace, tvrdí Hašek

Také Hašek odmítl, že by se na schůzce zapisovaly úkoly, které je třeba splnit. „To je naprostý nesmysl, že by si někdo psal nějaké úkoly. Pan Babiš má špatné informace,“ prohlásil druhý muž ČSSD.

Právě Hašek s Tejcem patří v rámci sociální demokracie k prohradnímu křídlu, netají se dobrým vztahem s prezidentem Milošem Zemanem. Tvoří jádro oponentů předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky.

Foto: Petr Horník, Právo

Prvním místopředsedou zemanovců byl zvolen Martin Nejedlý

Tvrdík pak byl ústředním volebním manažerem strany v dobách předsednictví Jiřího Paroubka. ČSSD ve sněmovních volbách v roce 2010 sice zvítězila, ale získala jen 22 procent a skončila v opozici. Nejedlý je Zemanovým poradcem, prvním místopředsedou SPOZ a jednatelem společnosti Lukoil Aviation.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředseda ČSSD Michal Hašek

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš vystoupil

Pětihvězdičkový hotel Augustine na Malé Straně je jedním z nejluxusnějších v Praze. Za noc se zde platí i více než 12 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám