Hlavní obsah

Zeman by chtěl mít pobočku Hradu v Baťově mrakodrapu ve Zlíně

Právo, Jiří Růžička

Prezident Miloš Zeman by se nebránil tomu mít pobočku své hradní kanceláře ve 21. budově baťovského a později svitovského areálu v Baťově mrakodrapu ve Zlíně. Budova po rekonstrukci slouží jako sídlo Krajského úřadu ve Zlíně.

Foto: Profimedia.cz

Baťův mrakodrap ve Zlíně

Článek

Záměr Zeman potvrdil v pátek v Uherském Hradišti na tiskové konferenci na závěr své třídenní oficiální návštěvy Zlínského kraje.

Již po zvolení Zemana prezidentem se ve Zlíně spekulovalo o pořízení vily pocházející z baťovské éry pro přebudování na moravskou prezidentskou rezidenci.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Prezident Miloš Zeman navštívil Zlínský kraj. Na snímku je při setkání s hejtmanem Stanislavem Mišákem před sídlem kraje ve Zlíně.

Nyní Zeman řekl, že by měl o zázemí ve Zlíně zájem. „Protože Česká republika na tom není ekonomicky dobře a jsou daleko potřebnější investice než revitalizace Vavrečkovy vily jako prezidentského sídla, tak se domnívám, že by stačila skromná kancelářička s předpokojem právě symbolicky v 21. budově, kde bych mohl přijímat návštěvy během svých cest po celé Moravě a Slezsku, nejen ve Zlínském kraji,“ řekl Zeman.

„Žádný zámek by to samozřejmě být neměl,“ doplnil prezident.

Související téma

Foto: Novinky

Sedmdesát sedm a půl metru vysoká administrativní budova bývalé firmy Baťa označovaná číslem 21 byla dokončen ve Zlíně v roce 1938 podle projektu architekta Vladimíra Karfíka. Před druhou světovou válkou byla nejvyšší budovou v tehdejším Československu. Dodnes zachovaným technickým unikátem je výtah zařízený jako kancelář šéfa firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám