Hlavní obsah

Zeman ve valašském klobouku zval v Kloboukách k volbám

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Klobouky
Aktualizováno

První projev v klobouku pronesl podle svých slov prezident Miloš Zeman ve Valašských Kloboukách na Zlínsku. Tam druhým dnem pokračoval ve své oficiální třídenní návštěvě kraje. Zopakoval, že nepřišel podporovat žádnou stranu v předvolebním boji, voliče ale vyzval, aby šli hlasovat.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Prezident Miloš Zeman při projevu ve Valašských Kloboukách.

Článek

„Čtěte programy, nečtěte billboardy,“ naléhal Zeman na občany, kteří zaplnili centrum pětitisícového městečka. Vymezil se proti otázce na Stranu práv občanů – zemanovců (SPOZ), když jedna z obyvatelek použila termín „vaše strana“ v souvislosti s tím, že podle ní SPOZ slyší na návrhy KSČM a ČSSD o referendech a podobně.

„Nerozumím termínu ,vaše strana‘, jasně jsem řekl, koho budu ve volbách podporovat, ale to je vše,“ řekl Zeman.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Prezident Miloš Zeman se svým tajemníkem Jaroslavem Hlinovským (uprostřed) a šéfem protokolu Jindřichem Forejtem

Jednoznačnou podporu ovšem vyjádřil starostovi Valašských Klobouk Daliboru Manišovi, který je ve funkci už čtvrté volební období. „Řekl bych, že je to nejlepší starosta ve Zlínském kraji,“ uvedl Zeman.

Maniš byl opakovaně zvolen jako nezávislý, nyní je členem Strany práv občanů (SPOZ). Ještě předtím v krajských volbách zemanovce podpořil.

Zemanovci ve Zlínském kraji v krajských volbách uspěli a nyní se podílejí na vedení kraje se sociálními demokraty a KSČM.

Náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Nečas (SPOZ) ve čtvrtek tvrdil, že se ještě neví, jestli bude Maniš na kandidátce zemanovců Zlínského kraje v předčasných volbách do parlamentu. Sám Maniš potvrdil, že tomu tak asi bude. „Lidé mě tady znají, když budou chtít, tak mi hlas dají,“ řekl Maniš.

Reklama

Související články

Zeman podepsal rozpuštění Sněmovny

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal rozpuštění Sněmovny. Informovala o tom mluvčí Hradu Hana Burianová a potvrdil to i kancléř Vratislav Mynář....

Výběr článků

Načítám