Hlavní obsah

Ploc proti Plocovi, volby na Liberecku slibují bratrovražedný boj

Právo, sve, tin
Liberec

Volební souboj dvou bratrů se odehraje v Libereckém kraji. Tamní krajská ODS na volebním sněmu schválila kandidátku, na níž je na třetím místě Tomáš Ploc, zastupitel Harrachova. Utká se tak se svým bratrem Pavlem, který je lídrem ČSSD.

Článek

Jedničkou za ODS v kraji bude starostka České Lípy Hana Moudrá. Utká se například s populárním starostou Semil Janem Farským, který obhajuje za TOP 09 a Starosty. Sněm ODS zasáhly spory oblastních organizací, které vyvrcholily předčasným odchodem členů jablonecké ODS. Včetně exposlankyně Ivany Weberové, která se na kandidátku vůbec nedostala.

„Průběh nebyl úplně standardní. Zatím to konkrétně nechci rozviřovat,“ řekla v neděli Právu Weberová s tím, že v pondělí by měla zasednout oblastní rada jablonecké ODS. Nevyloučila, že budou usilovat o změnu kandidátky.

„Měli jsme vždycky dohody s oblastmi při obsazování kandidátek. Ty nebyly dodrženy a my jsme jako projev nesouhlasu odešli s tím, že se to bude projednávat dál,“ řekl šéf krajských zastupitelů ODS a jablonecký primátor Petr Beitl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám