Hlavní obsah

Sobotka: Kandidátku v Moravskoslezském kraji měnit nebudeme

Právo, ČTK, tom

Žádná změna na kandidátce ČSSD v Moravskoslezském kraji pro předčasné volby nebude. Po víkendovém jednání v Dolní Moravici na Bruntálsku to vzkázal předseda strany Bohuslav Sobotka. „Osobně bych sestavil kandidátku jinak, to je ale nyní zbytečné řešit. Kandidátka je již schválena a vedení ČSSD do ní nemůže zasahovat a doplňovat některá jména,“ řekl Sobotka.

Foto: Petr Horník, Právo

Bohuslav Sobotka

Článek

Šéf sociálních demokratů vidí chyby na straně ostravské ČSSD, která podle něj neprojevila při sestavování kandidátky dostatek empatie. „Petru Kajnarovi mám za zlé, že o problémech neinformoval vedení strany včas, tedy v době, kdy se dalo ještě jednáním dosáhnout změny,“ uvedl Sobotka.

Kandidátku pro předčasné volby napadli primátor Ostravy Petr Kajnar a další dva spolustraníci náměstek primátora Tomáš Sucharda a starostka městského obvodu Radvanice a Bartovice Šárka Tekielová. Všichni tvrdí, že okresní výkonný výbor ČSSD tím, že je nezařadil na kandidátku, nedodržel stanovy ČSSD.

„U Obvodního soudu Praha 1 jsou podány čtyři žaloby z toho důvodu, že žalobci se nebyli schopni domoci svých práv deklarovaných Ústavou České. Několik dalších žalob je ze stejných důvodů připravováno,“ řekl Kajnar. Zároveň dodal, že on ani nikdo z žalujících už o kandidátku do sněmovny neusiluje.

Reklama

Výběr článků

Načítám