Hlavní obsah

Zeman: Šlouf si vymýšlel, proto ve volebním týmu skončil

Praha

Lobbista Miroslav Šlouf ve volebním týmu prezidenta Miloše Zemana skončil, protože si vymýšlel. Zeman to řekl internetovému serveru Parlamentnilisty.cz. Šlouf se proti Zemanovým tvrzením ohradil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lobbista Miroslav Sľouf

Článek

Prezident lobbistu, který je médii považován za jednoho z hlavních strůjců Zemanova volebního úspěchu, považuje i nadále za svého přítele a jeho práce si váží.

„Veřejně prohlásil, že přesvědčil Vladimíra Remka, aby stáhnul prezidentskou kandidaturu za KSČM a aby mě podpořil v kampani. Remek pak vydal veřejné dementi, které bylo publikováno, že Miroslava Šloufa několik let neviděl, a že se tato informace nezakládá na pravdě. To byl hlavní důvod, proč jsem s ním přerušil spolupráci. Nemáme si vymýšlet,“ uvedl Zeman. Odmítl, že by spolupráci se svým bývalým poradcem ukončil kvůli útokům médií.

Šlouf, který založil občanské sdružení Přátelé Miloše Zemana, z nějž se pak vytvořila Strana práv občanů - zemanovci, serveru sdělil, že o zveřejnění takových informaci neví. „S Vladimírem Remkem jsem mluvil na začátku roku, ale nic podobného jsme nerozebírali,“ uvedl lobbista.

Šlouf večer po Zemanově vítězství v prezidentské volbě novinářům řekl, že Zemanovi pomáhal s předvolební kampaní a zkoušel mu například vyjednat podporu u vedení u KSČM, ODS i KDU-ČSL. „Jednal jsem s některými pány, mými vrstevníky, například s Vladimírem Remkem, který je stejně starý jako já a znám ho od jeho návratu z kosmu,“ řekl tehdy Šlouf. Dodal, že koncept své rozluky se Zemanem v kampani vymyslel sám, Zeman prý jeho nápad respektoval.

Zeman o něco později v České televizi prohlásil, že jeho spolupráce se Šloufem skončila již před několika lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám