Hlavní obsah

Zeman zahájí školní rok v gymnáziu, kam chodí jeho dcera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman s chotí Ivanou zahájí v pondělí školní rok v soukromém pražském gymnáziu Amazon, kde studuje i jeho dcera Kateřina.

Foto: Reuters

Miloš Zeman s dcerou Kateřinou.

Článek

"Důvody, proč si pan prezident vybral k zahájení školního roku právě gymnázium Amazon, nebudeme komentovat," uvedla mluvčí Hradu Hana Burianová.

Potvrdila zároveň, že na téže škole studuje i Zemanova dcera Kateřina. Ta má individuální studijní plán a v novém školním roce by měla maturovat. Dosud navštěvovala soukromé gymnázium PORG, které vede syn bývalého prezidenta Václava Klause. Studium tam však loni ukončila a přestoupila právě na Amazon.

Zeman do budovy anglicko-českého gymnázia v Rytířské ulici přijede v 10.00. V zasedací místnosti školy zahájí nový školní rok. O půl hodiny později bude debatovat se studenty. Měl by se sejít i se studenty maturitních ročníků.

Zeman bude školní rok v roli prezidenta zahajovat poprvé. Jeho předchůdce Klaus loni zahájil školní rok ve vinohradské Základní škole Na Smetance.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám