Hlavní obsah

Konec srpna už bude podzimní

Novinky, val
Praha

V posledním srpnovém týdnu už si léta příliš neužijeme, počasí bude spíše připomínat podzim. Obloha bude nejčastěji oblačná nebo polojasná, dešťové srážky nebudou výjimkou a odpolední maxima se budou pohybovat kolem 20 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Déšť bude v těchto dnech častější.

Článek

Až do středy bude Českou republiku ovlivňovat tlaková níže Josef, která má svůj střed nad Alpami. V těchto dnech proto bude převládat oblačnost s deštěm.

Oblačnost s občasným deštěm nebo přeháňkami bude v pondělí sužovat celou Českou republiku. Srážky už ale nebudou tak četné jako v neděli, kdy na některých místech spadlo až 40 milimetrů. Večer by se navíc mohla v severní části země oblačnost začít protrhávat až na polojasno. Naopak nejvíce srážek bude v jižních Čechách, a to až do 20 milimetrů.

Podobné počasí bude v úterý, pouze se mírně oteplí. Zatímco v pondělí naměříme v maximech 16 až 20 stupňů, v úterý už to bude 18 až 22 stupňů.

V závěru týdne polojasno

Ve středu už bude vliv tlakové níže doznívat, proto bude pouze na jihu panovat zatažená obloha, ve zbytku republiky ale bude oblačno a na severu až polojasno. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni.

Od čtvrtka se bude do České republiky od západu nasouvat výběžek vyššího tlaku vzduchu, díky kterému bude oblačnost ubývat na polojasno až oblačno. Ojediněle se mohou vyskytnout dešťové přeháňky. V maximech bude 19 až 23 stupňů.

V pátek a v sobotu už bude na většině republiky převážně polojasno s pouze ojedinělými přeháňkami a teplotami mezi 20 a 24 stupni. V neděli by však mělo opět přibývat oblačnosti a zatím to vypadá, že v podobném duchu začne i následující týden, který bude první zářijový.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám