Hlavní obsah

Komunistka Vostrá vyrazila na brambory, usedla za volant traktoru

Novinky, jov

Místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá se v sobotu vžila do Jiřiny Švorcové a její role traktoristky ve filmu Cesta ke štěstí z roku 1951. Vostrá vyrazila na pole na sběr brambor a při té příležitosti usedla za volant traktoru.

Foto: Z facebookového profilu Miloslavy Vostré

Místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá za volantem traktoru

Článek

„Každoroční vybírání brambor je nad všechna cvičení. Věřte mi, že „následky“ tohoto "cvičení" cítí mé tělo i několik dní, ale potom takový bramborák ... kdo by odolal. Ten modrý krasavec ve mne vyvolal vzpomínku na jistou píseň o malotraktoru „polem nepolem, jedu malotraktorem“,“ pochlubila se Vostrá svou zemědělskou zkušeností na facebookovém profilu.

Foto: Z facebookového profilu Miloslavy Vostré

Miloslava Vostrá při sběru brambor

Vypadá to, že se místopředsedkyně komunistů inspirovala dlouholetou podporovatelkou své strany, již zesnulou herečkou Jiřinou Švorcovou.

Ta se v roce 1951 zhostila hlavní role ve filmu Cesta ke štěstí, kdy ztvárnila mladou dívku Vlastu Tomešovou, která se vrátila ze stavby mládeže do rodné vsi rozhodnuta stát se traktoristkou. Její otec jako jeden z mála nevstoupil do zemědělského družstva a dceřin plán odmítá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiřina Švorcová na sjezdu KSČM

Švorcová působila skoro 40 let v pražském vinohradském divadle. K jejím asi nejslavnějším filmovým rolím patřila ta v televizním seriálu Žena za pultem. Byla ale také jedním ze symbolů minulého režimu. I po roce 1989 zůstala aktivní komunistkou a bývalý režim hájila.

Reklama

Výběr článků

Načítám