Hlavní obsah

Exministr Dobeš se sešel s šéfem SPOZ, plánují spolupráci v kampani

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ministr školství a člen VV, dnes šéf hnutí Pro sport a zdraví Josef Dobeš, se ve čtvrtek sešel s předsedou zemanovců (SPOZ) Zdeňkem Štenglem. Bavili se spolu o spolupráci v předvolební kampani i po sněmovních volbách.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf hnutí Pro sport Josef Dobeš

Článek

„Jednalo se o uvažované spolupráci v předvolební kampani a následných krocích po volbách do Poslanecké sněmovny,“ uvedly ve společné tiskové zprávě subjekty obou představitelů.

Předsedové spolu probírali možnosti a formy vzájemné spolupráce. „Jednáme i o vstupu významných sportovních osobností na kandidátku, která je u zemanovců otevřená i nestraníkům,“ prohlásil Dobeš.

Dobeš sonduje, jak blízko mají zemanovci ke sportu

Na dotaz Novinek, zda je v plánu společná kandidátka SPOZ a hnutí Pro sport, odpověděl Josef Dobeš, že jednání stále probíhají. „Jednáme, ale nic není dohodnuto,“ řekl.

V současné době si prý jeho hnutí sonduje, jak jsou na tom zemanovci s podporou sportu. Zatím se v tomto směru podle něj jeví velmi kladně. „Tam je to upřímný, průsečík sportu je u zemanovců velmi silný,“ řekl Novinkám.

Také Štengl prohlásil, že zemanovci kladou velký důraz na význam sportu a tělesné výchovy, proto se mu spolupráce s Dobešovým hnutím jeví jako přirozený krok.

Reklama

Výběr článků

Načítám