Hlavní obsah

Ráno bylo extrémně chladné, víkend přinese tropy

Novinky, jas

Nadcházející víkend přinese znovu tropické teploty. Nejtepleji bude v neděli, kdy bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihozápadu, který utne studená fronta. Po krátkém ochlazení by i v příštím týdnu mělo pokračovat slunečné počasí s teplotami do 25 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Na některých stanicích klesaly teploty ve čtvrtek výrazně pod bod mrazu. Ilustrační foto

Článek

Po chladném čtvrtečním ránu, kdy teploty na některých stanicích klesaly výrazně pod bod mrazu, bude přes den nejčastěji jasno či polojasno s teplotami mezi 21 a 25 stupni.

V pátek začne na naše území proudit teplý vzduch od jihozápadu,“ uvedla Honsová, podle níž se odpolední maxima dostanou na 23 až 27 stupňů Celsia, ranní minima se budou pohybovat v rozmezí sedmi a 11 stupňů.

Mrazivé čtvrteční ráno
„Nejchladnější byla šumavská Kvilda-Perla s hodnotou –4,9 stupně. Modrava-Rokytská slať naměřila –4,6 stupně, Březník –3,3 stupně, Jizerka-Rašeliniště dosáhla –3,0 stupně,” informoval mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Petr Dvořák. Mimochodem, dnešní hodnota –4,6 stupně Celsia na Rokytské slati je nejnižší teplota vzduchu (změřená na stanicích ČHMÚ; není zde zahrnuta Kvilda-Perla) pro celé území ČR v historii pro tento den.
zdroj: ČHMÚ

Víkend nabídne tropické teploty pod jasnou či polojasnou oblohou. Sobota bude tím chladnějším víkendovým dnem s nejvyššími denními teplotami v intervalu 26 a 30 stupňů.

V neděli by mohla být maxima ještě o jeden stupeň vyšší. Výjimkou bude Karlovarský a Ústecký kraj, kde by se odpolední maxima mohla pohybovat pouze kolem 25 stupňů. Od západu bude v průběhu dne přes naše území přecházet studená fronta, která přinese více oblačnosti a četnější přeháňky či bouřky.

Oblačné počasí se srážkami bude převládat ještě v pondělí. Od západu by měl v průběhu dne déšť ustávat spolu s ubýváním oblačnosti.

Od úterý minimálně do čtvrtka slibují předpovědní modely převážně slunečné počasí s teplotami do 25 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám