Hlavní obsah

Objasněte můj politický pád, vyzývá Gross v chystaném dokumentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší sociálnědemokratický premiér a dnes advokát Stanislav Gross vystoupil z ústraní a vyjádřil se ke svému konci v politice. V připravovaném dokumentu České televize věnovaném ministerským předsedům vyzval studenty žurnalistiky či politologie, aby se pokusili rozklíčovat jeho politický pád.

Stanislav Gross v dokumentu o premiérech

 
Článek

V krátkém videu Gross hovoří nejméně o dvou desítkách kauz, v nichž byl podle svých slov líčen jako „lump, zločinec a hajzlík”. „Ale to, že se naprostá většina těch jakoby kauz ve finále ukázala jako vymyšlená, to už potom nikdy nikdo nezveřejnil,” tvrdí Gross, který v roce 2005 nedokázal věrohodně objasnit, jak získal peníze na koupi svého bytu a původ dalšího majetku.

„Možná by stálo za to, kdyby si nějací studenti rozebrali, jak to tehdy vůbec probíhalo,” vyslovil Gross přání a dodal, že se jednalo o sérii kauz, kterou podle něj kdosi médiím „servíroval”. Někdejší předseda ČSSD zároveň uznal, že na zmíněné kauzy „špatně reagoval”, a proto musel v politice skončit.

Grossovo jméno bylo skloňováno i po odchodu z politiky, neboť se mu podařilo výhodně zpeněžit akcie společnosti Moravia Energo, které prodal s mnohonásobným ziskem. Transakce vzbudila mnohá podezření, policejní šetření nicméně porušení zákona neodhalilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám