Hlavní obsah

Do krnovského babyboxu někdo odložil novorozence

Právo, Denisa Telaříková

Poprvé v úterý v noci zachraňoval babybox umístěný před Krnovskou nemocnicí. Zhruba deset minut před desátou hodinou večerní do něj někdo odložil miminko. Je to zdravá holčička odložená zřejmě ihned po svém narození.

Článek

„Holčička je zdravá, narodila se zřejmě během úterý. Váží 3,2 kilogramu a měří 51 centimetrů. Nyní bude několik dní na dětském oddělení Krnovské nemocnice, následně bude umístěna buď do kojeneckého ústavu, nebo do náhradní rodinné péče,“ informovala Právo mluvčí Krnovské nemocnice Eva Kijonková.

„V úterý ve 21.52 mi přišla sms, pak jsem byl na mobil prozvoněn a nakonec mi přišla fotografie miminka zabaleného v malinko ušmudlaném ručníku. Spokojeně si lebedilo v klimatizovaném babyboxu. Malá Šárka, jak jsem ji ihned pojmenoval po náměstkyni Krnovské nemocnice Šárce Tavandzisové, která se zasloužila o to, aby babybox v Krnově vůbec vznikl, je v pořádku,“ sdělil zakladatel českých babyboxů Ludvík Hess.

Dodal, že ihned poté, co to zjistil, se spojil právě s náměstkyní nemocnice i se Zdeňkem Juřicou, s nímž krnovský babybox před rokem a sedmi dny otevírali.

„Je to pro nás jakési zadostiučinění, jelikož nebylo vůbec jednoduché v Krnově babybox zprovoznit. Prodělali jsme na něm kalhoty, krnovští mecenáši se příliš neodvázali. Dá se říct, že jsme se z krnovského finančního debaklu dodnes nevzpamatovali. Nicméně záchrana malinké Šárky je dnes pro nás jakousi satisfakcí,“ posteskl si Hess.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám