Hlavní obsah

Na Karlovarsko se přihnaly bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Karlovarský kraj zasáhly v úterý v podvečer očekávané bouřky, místy je doprovázelo krupobití. Přímo v Karlových Varech padaly kroupy velikosti třešní. V Dalovicích narazil osobní vlak do stromu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Úterní bouřka v Karlových Varech

Článek

Bouřit začalo už ve tři hodiny odpoledne, další vlna pak přišla v šest hodin. "Ačkoli místy s sebou bouřky přinesly i kroupy, hasiči vyjížděli v podvečer jen k několika čerpáním vody ze sklepů," řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

"Vodu hasiči čerpali v Abertamech, Dolním Rychnově, Lokti, Ostrově a Karlových Varech. V Sokolově spadly větve na novinový stánek," uvedl Kasal.

V Dalovicích na trati z Karlových Varů do Merklína narazil vlak do spadlého stromu, nikdo naštěstí nebyl zraněn. Rychlík narazil do stromu i u Stráže nad Ohří. "Podle prvních informací byla nehoda bez zranění, na místo vyrazilo několik jednotek hasičů," doplnil mluvčí.

Bouřky komplikovaly dopravu na Karlovarsku i v pozdních večerních hodinách. „U Stráže nad Ohří došlo vlivem deště k sesuvu půdy na železniční trať. Do sesuté zeminy najel rychlík, ale nehoda se obešla bez zranění,“ uvedl Kasal. Po půl desáté večer se pět hasičských jednotek vypravilo do Vojkovic na Karlovarsku. „Chystáme se tam evakuovat vodácké tábořiště,“ vysvětlil.

Varování před bouřkami platí v šesti krajích. Postupně by se měly přemístit nad Ústecký kraj, další pak zasáhnou i jižních Čechy, Plzeňský, Středočeský kraj a Prahu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám