Hlavní obsah

Poslanci ODS přijdou v plném počtu a odmítnou Rusnoka

Novinky, val
Aktualizováno

Úřadující předseda ODS Martin Kuba uvedl po jednání výkonné rady strany, že hovořil se všemi poslanci ODS, kteří mu řekli, že na středeční hlasování přijdou a budou hlasovat proti vládě Jiřího Rusnoka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Kuba na úterní výkonné radě ODS

Článek

„Se všemi poslanci jsem osobně hovořil, zatím nemám jakoukoliv zprávu, že bychom měli očekávat, že by zítra (ve středu) 50 poslanců ODS nebylo,“ odpověděl Kuba na dotaz, zda se některý z poslanců z jednání neomluvil. Všichni by podle něj měli hlasovat proti Rusnokovi.

Senátor Jaroslav Kubera přečetl stanovisko výkonné rady, v němž stálo, že „jen vláda s podporou demokratické většiny nejméně 101 hlasů v Poslanecké sněmovně je schopna zajistit funkční vládnutí“.

Výkonná rada ODS také prohlásila, že je zklamána z postupu vlády Jiřího Rusnoka, zejména co se týče personálních změn, a to i v Národním divadle. „O vládu odborníků se nejedná,“ prohlásil.

Podporu pro svůj kabinet nemůže Rusnok očekávat ani od strany LIDEM. „Republiková rada strany LIDEM doporučuje svým poslancům, aby setrvali v pokusu Miroslavy Němcové sestavit vládu a při středečním hlasování aktivně nepodpořili vládu Jiřího Rusnoka,” sdělil mluvčí strany Miloš Skácel.

Naopak pro důvěru budou hlasovat poslanci ČSSD, KSČM i VV. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám